
- Készlet: Raktáron
- Reward Points: 4
- Termékkód: 1551
- Szerző: Tóth Kiadó
- Alcím: Interjúk a D
- ISBN: 9789635965267
- belív:
- Védőborító:
- Oldalszám: 56
- Méret: A/4
- Kötés: kemény fedeles, cérnaf.
- Kiadó: Tóth Könyvkiadó
Előző akciós ár: 490 Ft
Az előző 30 nap legalacsonyabb ára
Eredeti ár: 1 500 Ft
A könyv teljes ára
Weboldalunkon leadott rendelésekre érvényes ár
Csutka István színházigazgató almás szûzérméivel indult, s egy csapásra népszerûvé vált a Debrecen Televízió magazinja, a Kukta. Hétrõl hétre más közismert személyiség fordult meg a konyhastúdióban, ahol profi szakács irányításával sajátította el - a nézõkkel együtt - egy étel elkészítésének fortélyait.
Elsõ évben Kiss Tamás, olimpiai ezüstérmes szakács vezetésével nyertünk betekintést a konyhamûvészet titkaiba, késõbb Komódi Ferenc konyhafõnök neve fémjelezte a mûsort. Sok hasznos ötletet, praktikát leshettek el, akik figyelemmel kísérték a Kuktát.
Hiszem, hogy ételeink mennyisége és minõsége jelentõsen befolyásolja az egészségünket és a közérzetünket, hogy táplálékunk lehet gyógyító erejû és lelkünk felvidítója is. Rendkívül fontos a szép tálalás, az ételek változatos színe, és az a szokás, hogy a család tagjai lehetõleg minél többször, szépen terített asztal mellett, együtt étkezzenek.
Ezen kötetben a mûsorban elkészített ételkompozíciók receptjeibõl nyújtunk át egy csokorral, s a meghívott vendégek engednek betekintést étkezési szokásaikba, konyhájuk paravánjai mögé.
Kovács Enikõ (DTV)
Tartalom:
Csutka István - Almás szûzérmék
Kecán Ildikó - Magyaros sügérfilétorony
hagymás cikkburgonyával
Pikó Sándor - Rostonsült kacsamell
Kovácsné Laurinyecz Júlia - Baconos jércemellcopf
Cserháti István - Vargányás szûszpecsenye
szárnyas mellel
Tihanyi Sándor - Magyaros szûzérmék
finomfüves köntösben
Szente Vajk - Gyöngytyúkfilé tejszínesen,
pestós spagettivel
Csapó Erika - Jércebrassói gazdagon
Gábor Bernadett - Kifordított túrógombóc
rétestoronnyal
Madai Petra - Rozmaringos bárányfilé mentás
burgonyakockával, póréhagymás gombával
Usztics Mátyás - Magyaros karajszeletek és
zöldséglepénytorony póréhagymaszalmával,
paradicsomgolyókkal
Tikász Sándor - Szûzérmék banánnal
és hagymával
Supka Attila - Hátszínszelet hentes módra
Szénási Miklós - Koronázási jércecsíkok
Módyné Nepper Ibolya - Szûzérmék
mogyorómártással, bugonyalepénnyel
Sári Évi - Faszénen grillezett pulykamellfilé
zöldségágyon
Vikidál Gyula-Varga Miklós - Lecsóvariációk
Bálint gazda - Vajban párolt jércefilé zöldségágyon
Radics László - Diós csirkemellcsíkok
sajtmártással, pennével
E. Lakatos Aranka - Jércefilé Duna módra
vajas galuskával
Fodor Márton - Brassói szûzérmék fûszeres
burgonyacikkekkel
Halmosi Péter - Lecsós marharolád
vajas galuskával
Tamus István - Baracklekváros gõzgombóc
mentás habbal
Liszter Sándor - Omlós csirkehús
kelkáposztabatyuban
Zsivóczky Attila - Konyakos, narancsos almaleves