Menü
Kosár

Európa természeti kincsei

Európa természeti kincsei
Akció -25 %
Európa természeti kincsei
  • Készlet: Raktáron
  • Termékkód: 4424
  • Méret: 24.00cm x 34.00cm x 1.00cm
  • ISBN: 9789635101047
  • belív: színes
  • Védőborító: nincs
  • Oldalszám: 48
  • Méret: B4
  • Kötés: kemény fedeles, cérnafűzött
  • Kiadó: TKK Kereskedelmi Kft.
1 500 Ft
1 990 Ft
Nettó ár: 1 500 Ft
Ár hűségpontban: 1500

Színes album számtalan képpel és lényegre törő leírásokkal Európa ismert és alig ismert természeti szépségeiről.

Európa 34 gyönyörű helyszínére repítjük Önöket. Ismert és kevésbé ismert európai természeti csodák, kincsek rövid leírása, bemutatása.

A lélek megnyugszik egy hullámzó tó partján, mert a hegyek között csillogó víztükör megkettőzi az eget s tovább úsznak benne a fellegek, mert a természet építő és romboló munkája nyomán csodás tájakat alakított ki számunkra, amiben örömünket leljük. Meglátogatásuk életre szóló élmény lesz, jó itt kipihenni magunkat, feltöltődni. A szemnek és a szellemnek is szüksége van a távolba vesző horizont látványára. Addig is tájékozódhatunk a könyvből, megszervezhetjük a kirándulást a csodás felvételek, képek alapján.

Tartalom

Abisko Nemzeti Park

Aldunai szorosok

Bardenas reales a spanyol sivatag

Békás szoros

Bialowieza erdő

Berchtesgaden-i Alpok

Bled-tó

Camargue

Drass

Douro folyó völgye

Dolomitok

Duna deltavidéke

Etna

Étretat sziklái

Ezer tó vidéke

Fertő-tó

Harz hegység

Izland gejzírjei

Kiskohi medvebarlang

Ladoga tó

Lahemaa Nemzeti park

Lauterbrunne völgy

Meteorák

Moher-sziklák

Öt tó völgye

Paklenica

Oulanka Nemzeti Park

Plitvicei tavak

Pulpit rock

Samariá-szurdok

Svartifoss-vízesés

Szász-Cseh Svájc

Zákinthosz

Watt-tenger

Abisko Nemzeti Park

"Lappföld Svédországhoz tartozó részén járunk, a norvég határtól alig 40 km-re nyugatra. Ez az ország legészakibb ré­gió­ja, a hideg Skandinávia szíve. "

Aldunai szorosok

"A kelet felé forduló Duna Szerbia és Románia határán haladva hagyja el a Kárpát-medencét (ez a medence egyetlen jelentős kifolyása). Északról a Déli-Kárpátok, délről pedig már a Szerb-Érchegység jelöli ki a szűk völgyekbe kényszerülő folyó útját. Az eddig békésen haladó Duna itt komoly akadályba ütközik, és a hegyek sziklái között kellett utat vágnia. "

Bardenas reales a spanyol sivatag

"Európa nem a sivatagairól híres, Bardenas reales 45 000 km2-es vidékét is sokan inkább Ázsiába vagy Észak-Amerikába tippelnék. A kietlen, félsivatagos holdbéli táj azonban Spanyolországban található, Pamplona és Zaragosa között félúton. "

Békás szoros

"A Nagyhagymás-hegység és a Gyergyói-havasok közé ékelődik be ez az alig 5 km hosszú, szűk szurdokvölgy, ami nem más, mint a Békás-patak völgye. Ma is fontos átkelőhely; korábban jelentős határátkelő is volt Erdély és a keleti Moldávia között. "

Bialowieza erdő

"Ma már idegenül hangzik a kifejezés: európai őserdő, pedig hajdanán az öreg kontinensünket is végeláthatatlan erdőségek borították – különösen az északi területeken. A lengyel alföld és a keleti folytatása sem volt kivétel, sőt. Mára azonban a Lengyelország és Fehérorosz­ország határán lévő Bialowieza erdő igazi unikum. "

Berchtesgaden-i Alpok

"Az Északi-Mészkőalpok szinte egész Ausztrián keresztülhalad, ám egy kis szakaszon Németország területére is eljut: ez a Berchtesgadeni-Alpok. A hegyvonulat területe – legalábbis az Alpok egészéhez mérten – elenyésző, Németországnak még­is külö­nösen kedves, hiszen az Alpok egyetlen vonulata az országban. "

Bled-tó

"a valaki fellapoz egy utazási prospektust Szlovéniáról, jó eséllyel már az első lapokon találkozik a Bledi-tóval és a rajta található Bled-szigettel. Az olasz határ közelében fekvő tó és az azt körülölelő táj valóban varázslatos. A hátteret a Júliai-Alpok hegyei biztosítják, közöttük is a lankás Straza, a sziklás csúcsú, 611 m magas Ojstrica, ahonnan pompás kilátás nyílik a tóra,"

Camargue

"Európa kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb deltavidéke a Rhoˆne folyó torkolata Dél-Franciaországban. A Földközi-tengerbe ömlő folyó Arles városánál két ágra szakad (keleten a Grande Rhoˆne, nyugaton a Petit Rhoˆne), melyek között egy sekély tavakban, nádasokban és homokzátonyokban gazdag deltavidék alakult ki. Ezenfelül a tenger sós vize is gyakran visszaáramlik a torkolat mocsaraiba, létrehozva egy egészen rikta vizes ökoszisztémát. "

Drass

"Németország balti-tengeri partvidéke so­sem volt nyugodt vidék. A tenger és a szárazföld itt valóságos harcban áll egymással, az elmúlt évszázadok alatt is szigetek, félszigetek alakultak ki, vagy tűntek el a víz építő és romboló munkájának köszönhetően."

Douro folyó völgye

"A portói bor fogalom, amit nemcsak a borászok ismernek, de a nagyközönség is. A portói azonban nem kifejezetten a város szülötte, sokkal inkább az azt körülülelő napsütötte vidéké. Portugália északkeleti szegletében, a spanyol határhoz közel találjuk meg a Douro folyó völgyét, melynek lankáin (is) végeláthatatlan szőlőültetvények sorakoznak egymás után. Ázsia rizsteraszai juthatnak eszünkbe, és a hasonlóság nem véletlen. Itt is emberalkotta teraszokat látunk,"

Dolomitok

"A Dolomitok hegysége Olaszország észak­keleti szegletében található. A több ezer méter magas hegyek az Alpok hegylán­cainak szerves része, azokkal egyidőben (65 millió évvel ezelőtt) született. Mint neve is mutatja, az uralkodó kőzet a dolomit, ami egy magnéziumtartalmú mészkőfajta. (Itt fedezték fel először ezt a fajta kőzetet, ennek tiszteletére kapta nevét a táj, de dolomitkő szerte a világon előfordulhat, például Magyarországon is.)"

Duna deltavidéke

"A Fekete-tengerbe ömlő Duna a partoktól 75 km-re kettéágazik. Innen egészen a tengerig egy összefüggő deltavidéket hozott létre, amely nemcsak Romániában, de Európában is az egyik legértékesebb természetes élőhely. "

Etna

"Európában – Izlandot leszámítva – kevés az aktív tűzhányó, mindössze 3 található, Olaszországban. Mind a három az afrikai és az eurázsiai kőzetlemez találkozásánál alakult ki, és mai napig a tektonikai mozgások táplálják őket. "

Étretat sziklái

"A franciaországi Étretat települése a La Manche-csatorna partján áll. A hangulatos kisváros elsősorban a tengerparton álló szikláiról híres, amelyek a szemközti doveri sziklák testvérei. Ugyanaz a fehér kréta alkotja a meredek, sok helyen merőleges sziklafalakat."

Ezer tó vidéke

"Szinte mindenki ismeri ezt a kifejezést, ami Finnország közepének az elterjedt neve. A kiterjedt síkság, persze, nem áll meg az államhatároknál, és az orosz oldalon nagyon hasonló körülmények között folytatódik az európai tajga. Az elnevezés nem valami misztikus utalás, valóban arról van itt szó, hogy az utazó lépten-nyomon tavakba botlik, a legkisebbektől az egészen nagy kiterjedésűekig, a legváltozatosabb formákban. Ha csak az 500 m2-nél nagyobb felületű állóvizeket számoljuk, csak Finnországban 187 888 tó teszi változatossá a tájat,"

Fertő-tó

"Magyarország és Ausztria közös kincse a Fertő tó (németül Neusiedler See), nem csak természeti, de kulturális értékei miatt is világörökségi helyszín rangot kapott 2001-ben. A Fertő alig 20 000 éves lehet, a jégkorszak ideji kéregmozgások hozták létre medencéjét. "

Harz hegység

"A Harz-hegység Németország középső részén terül el, tőle északabbra már aligha találunk nála magasabb hegyeket. A Harz igazi, ősi röghegység, sokkal öregebb, mint pédául az Alpok. (Az úgynevezett Variszkuszi-hegységrendszer maradvá­nya, amely jó 300 millió évvel ezelőtt emelkedett ki.) A hegység jól körbehatárolható, 110 km hosszú és 40 km széles"

Izland gejzírjei

"Földtanilag Izland Európa egyik legizgalmasabb szeglete. Az apró északi sziget nagyon fiatal, alig 20 millió éve emelkedett ki az elmozduló kőzetlemezek határánál kialakult vulkáni övezetben. A föld mélye a mai napig fortyog a sziget alatt, emiatt több aktív vagy részben aktív vulkán található a szigeten. "

Kiskohi medvebarlang

"Európa egyik legszebb cseppkőbarlangját csak 1975-ben találták meg Erdélyben, ráadásul egy bányarobbantás nem várt következményeként. (A szomszédban márványbánya üzemelt.) A másfél km hosszú Medve-barlang Romániában, Kiskoh község határában, a Bihar-hegység egyik mészkőhegyében bújik meg."

Ladoga tó

"A skandináv tóvilág legdélebbi tagjának is nevezhetjük a Szentpétervártól 50 km-re, északkeletre található Ladoga-tavat. Története azonban eltér az északi tavakétól. Valójában a Balti-tenger helyén kialakult ősi édesvizű beltengerek része volt. Legutóbb úgy 7-8000 éve válhatott külön, addig közvetlen kapcsolatban volt a Balti-tenger medencéjével. (A Néra folyó is csak úgy 3000 éves lehet, a Balti-tenger pedig úgy 7000 éve sós tenger.)"

Lahemaa Nemzeti park

"a Észtország, egykor az egész Szovjet­únió legnagyobb nemzeti parkja volt a Balti-tenger partjainál elterülő park. A több­-

arcú park 3 tengeröböl és 4 félsziget egymásutánjából áll, amihez még jelentős területek kapcsolódnak a szárazföldön."

Lauterbrunne völgy

"Svájc egyik legnagyobb természetvédelmi területének szíve a Berni-felvidéken található Lauterbrunnen-völgy és közvetlen vidéke. Az Alpok közepén található káprázatos szépségű völgyben igazán megtalálhatunk mindent, amit egy ilyen völgytől elvárhatunk – sőt, többet. A néhol ezerméteres sziklák merőleges falai közé beékelődött völgy hátterében gigantikus hegycsúcsok emelkednek"

Meteorák

"A meteorákat talán mindenki ismeri, hiszen Görögország egyik legismertebb tu­rista látványosságáról beszélünk. A sziklák tetején évszázadok óta trónoló kolostorok képe valóban megkapó és egyedi. A legfiatalabb is öregebb mint 600 éves, és mára a 21 épület közül csak 5-öt használnak kolostorként. Az egykori szerzetesek célja az volt, hogy elvonuljanak a világ elől, ezért költöztek fel a 100-300 m magas sziklacsúcsok tetejére,"

Moher-sziklák

"Írországot sokáig a világ végének tekintették az európai hajósok. Ebbe a képbe tökéletesen beleillik a sziget igencsak mor­cos partvonala, amely sok helyen ha­tal­mas sziklákkal próbálja meg elijeszteni az ide merészkedő tengerészeket. A sziget nyugati oldalának egy 8 km hosszú szakasza ezek közül a leghíresebb. A partszakasz a nevét az egykor itt álló Moher-erődről kapta, amelyet a XIX. században elbontottak."

Öt tó völgye

"Lengyelországban, a szlovák határ mentén járunk. A Magas-Tátra gyöngyszemének is szokás nevezni a gleccser vájta völgy(ek)ben megbújó tavak láncolatát. Az elterjedt nevével ellentétben nem öt, hanem négy tó található, ezek a Nagy-, Fekete-, Hátsó- és Elülső-tó. Az ötödik, Kis-tó már jóval kisebb, az Ökör-tó pedig csak időszakos állóvíz a közelben. Ezzel azonban nincs vége, a 2200 m magas Miedziane-gerinc keleti oldalán két további tó, a Halastó (egyesek szerint a világ legszebb hegyi tava) és a  kisebb, de mélyebb társa, a Fekete-tó található"

Paklenica

" Dinári-hegység részét képező Velebit-hegylánc Horvátország közepén nyújtózik. A mészkőhegység nem két napja hadakozik a természet erőivel, így sziklái erősen megkoptak. Különös alakú szirtek, mély kanyonok, rendkívül mély víznyelők tarkítják a tájat, nem csoda hát, hogy az itt élők szemében a Velebit egy tündérek, boszorkányok lakta varázslatos hely."

Oulanka Nemzeti Park

"Skandinávia közepén találjuk meg az Oulan­ka Nemzeti Parkot, Finnország keleti határa mentén. A táj – első ránézésre – az igazi vadregényes skandináv vadon képét mutatja, ami nem tévedés. Mindazonáltal Oulanka ennél jóval több. Oulan­ka igazi határvidék. Élővilága ugyanis a hideg északi és a kontinentális (innen nézve) déli ökoszisztémák keveredéséből alakult ki. Emellett az ázsiai és az európai növény- és állatvilág ad itt egymásnak randevút."

Plitvicei tavak

"Horvátország talán legismertebb természeti képződménye a Plitvicei-tavak, és ez nem véletlen. A nemzeti parkká nyilvánított területen 16 tó és 90 kisebb-nagyobb vízesés alakult ki, káprázatos vidékké varázsolva a völgyeket."

Pulpit rock

"Más néven Preikestolen, de hivatkoznak rá a pap szószékeként is. Norvégia lélegzetelállító sziklaszirtjénél hangulatosabb, és igazibb kilátót a fjordok világára nem is kívánhatnánk. Az ország északnyugati partjaihoz közeli Lysefjord északi partján, közel a fjord végéhez áll a 607 m magas Preikestolen. "

Samariá-szurdok

"Kréta szigetén legalább 50 kanyon alakult ki, ezek között a leghíresebb – és egyben a legnagyobb – a Samariá-szurdok. A 16 km hosszú kanyont – tévesen – Európa leghosszabb szurdokvölgyének is nevezik. Ha nem is csúcstartó, szépségével mindenképp Kréta legfontosabb természeti csodája."

Svartifoss-vízesés

"Izland délkeleti szegletében, a partoktól alig 20-30 km-re találjuk meg a sziget egyik legismertebb látványosságát, a Svartifoss-, azaz a Fekete-vízesést. A 20 m magasból lezúduló víz igazán impozáns keretet kapott bazaltorgonákból."

Szász-Cseh Svájc

"Csak tisztánlátás végett, Németország és Csehország határán járunk. A furcsa elnevezés voltaképp az Elba homokkőhegységet takarja, amelyre a XVIII. században ragasztották rá a svájci elnevezést, mivel két itt élő svájci művész nagyfokú hasonlóságot látott szülőhazájukkal, a svájci Júra-hegységgel."

Zákinthosz

"A görög sziget strandjait nemcsak Európa, de a világ legszebb strandjai közé is szokás beválogatni. Fehér homok, lassan mélyülő türkizkék víz, hófehér sziklák, sárgás, vöröses mintákkal, a háttérben zöld növényzet, csakhogy ne legyenek túl barátságtalanok a hegyek – és még a rozsdás teherhajó roncsa sem rontja el a látványt, sőt. Zákinthosz (angolosan elterjedve Zakynthos) alig 16 km-re nyugatra fekszik a Peleponnészosz-félszigettől; 20 km széles és 40 km hosszú sziget"

Watt-tenger

"Voltaképp az Északi-tenger melléktengere (Hollandul Waddenzee), amelyet a Külső-Fríz-szigetek választanak le a tengertől.  Ez a föld legnagyobb árapálysíksága, ami azt jelenti, hogy apály idején a terület nagyrészt iszapos területté alakul át. A legtöbben ugyan Hollandiához kötik, ám – Németország partjain keresztül – egészen Dániáig elhúzódik, összesen 500 km hosszan. "


Írjon véleményt!

Újdonságaink

Újdonságaink

Falinaptár Virágok 2022
Új Akció -37 %
Termékkód: 10409
Falinaptár Virágok 2022..
950 Ft 1 500 Ft
Nettó ár:950 Ft
Falinaptár Vadász 2022
Új Akció -37 %
Termékkód: 10408
Falinaptár Vadász 2022..
950 Ft 1 500 Ft
Nettó ár:950 Ft
Falinaptár Traktorok 2022
Új Akció -37 %
Termékkód: 10407
Falinaptár Traktorok 2022..
950 Ft 1 500 Ft
Nettó ár:950 Ft
Falinaptár Receptek 2022
Új Akció -37 %
Termékkód: 10406
Falinaptár Receptek 2022..
950 Ft 1 500 Ft
Nettó ár:950 Ft
Falinaptár Sportautók 2022
Új Akció -37 %
Termékkód: 10405
Falinaptár Sportautók 2022..
950 Ft 1 500 Ft
Nettó ár:950 Ft
Falinaptár Családi tervező 2022
Új Akció -37 %
Termékkód: 10401
Havi tervező naptár az egész családnak magyar névnapokkal, a közepén 2023-as poszternaptárral. Falra akasztható, lyukasztott kivitel...
950 Ft 1 500 Ft
Nettó ár:950 Ft
Falinaptár Kutyák 2022
Új Akció -37 %
Termékkód: 10402
Falinaptár Kutyák 2022..
950 Ft 1 500 Ft
Nettó ár:950 Ft
Falinaptár Macskák 2022
Új Akció -37 %
Termékkód: 10404
Lovak 2022 Falinaptár..
950 Ft 1 500 Ft
Nettó ár:950 Ft
Falinaptár Lovak 2022
Új Akció -37 %
Termékkód: 10403
Falinaptár Lovak 2022..
950 Ft 1 500 Ft
Nettó ár:950 Ft
Beteg a doktor
Új Akció -75 %
Termékkód: 10400
A Beteg a doktort Burgess tévesen diagnosztizált agytumora ihlette: a Malajziában, majd Bruneiben tanárként dolgozó Burgess egyik óráján összeesett, é..
750 Ft 2 990 Ft
Nettó ár:750 Ft
Ferenc Ferdinánd
Új Akció -87 %
Termékkód: 10399
A könyv zárófejezete említi, hogy Ferenc Ferdinánd volt AZ a trónörökös, akit végül tökéletesen elfelejtettek, és akiről annyi maradt fenn a történele..
500 Ft 3 950 Ft
Nettó ár:500 Ft
New english book - Especially for dog-loving beginners
Új Akció -72 %
Termékkód: 10398
Dr. Szentiványi Ágnes nyugdíjba vonulásáig az ELTE Idegen-nyelvi Továbbképző Központja angol szekciójának vezetőjeként, az Állami Nyelvvizsga Bizottsá..
750 Ft 2 700 Ft
Nettó ár:750 Ft
Grillusz úr sárgarigói
Új Akció -70 %
Termékkód: 10397
Tersánszky Józsi Jenő (1888-1969) a sajátos epikai ág, az állattörténet egyik legkiválóbb mestere a 20. századi magyar irodalomban. E tárgyú írásai - ..
750 Ft 2 500 Ft
Nettó ár:750 Ft
Star Wars - Finn küldetése
Új Akció -70 %
Termékkód: 8282
Kövesd Finn harcát a Jakku pusztaságától a Starkiller bázist körbevevő jeges sziklákig. Ismerkedj meg a hősökkel, akik a segítségére sietnek, és talá..
750 Ft 2 499 Ft
Nettó ár:750 Ft
Star Wars - Mozgó célpont - Leia hercegnő kalandja
Új Akció -60 %
Termékkód: 7370
A Birodalom visszavág és az A jedi visszatér között játszódó történet középpontjában Leia hercegnő áll, akinek önfejű alakokból kell csapatot kovácsol..
990 Ft 2 499 Ft
Nettó ár:990 Ft
Star Wars - A hercegnő, a kalandor és a párafarmer
Új Akció -75 %
Termékkód: 7055
Az elismert New York Times bestseller szerző, Alexandra Bracken úgy meséli el a Star Wars: Új remény című epizód történetét, ahogy még sohasem olvasha..
990 Ft 3 999 Ft
Nettó ár:990 Ft
Harcosok étrendje 24/4
Új Akció -75 %
Termékkód: 10396
Fogyni akarsz? Este lakomázni? Egy módszer, amely ellentmond a józan észnek.Eretnekség?Amit most elkövetek, az eretnekség. Az általam javasolt étrend ..
990 Ft 3 900 Ft
Nettó ár:990 Ft
Pöttyös Panni - Eleven képeskönyv
Új Akció -60 %
Termékkód: 10395
A Pöttyös óvoda udvarán sürögnek-forognak a gyerekek, egyikük kagylókkal, kövekkel, gyökerekkel megrakott talicskát tol, másikuk árkot ás, néhányan vi..
990 Ft 2 499 Ft
Nettó ár:990 Ft
Ady Endre szerelmes versei
Új Akció -62 %
Termékkód: 10394
TARTALOMMert engem szeretsz 5Félig csókolt csók 6Hunyhat a máglya 7Hiába kísértsz hófehéren 8Vad szirttetőn állunk 9Tüzes seb vagyok 10Meg akarlak tar..
750 Ft 1 980 Ft
Nettó ár:750 Ft
Sütivarázs 28. + Ajándék szilikon sütőforma
Új Akció -69 %
Termékkód: 6892
A magazinban a leghíresebb, legkedveltebb édes és sós süteményeket találja az olvasó a világ minden tájáról. Minden számhoz modern, színpompás, ..
500 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:500 Ft
Sütivarázs 15. + Ajándék szilikon sütőforma
Új Akció -69 %
Termékkód: 10388
A magazinban a leghíresebb, legkedveltebb édes és sós süteményeket találja az olvasó a világ minden tájáról.Szilikon: forradalom a sütésben Biztos..
500 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:500 Ft
Sütivarázs 9. + Ajándék szilikon sütőforma
Új Akció -69 %
Termékkód: 10376
A magazinban a leghíresebb, legkedveltebb édes és sós süteményeket találja az olvasó a világ minden tájáról.Szilikon: forradalom a sütésben Biztos..
500 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:500 Ft
Sütivarázs 25. + Ajándék szilikon sütőforma Sütivarázs 25. + Ajándék szilikon sütőforma
Új Akció -69 %
Termékkód: 6889
A magazinban a leghíresebb, legkedveltebb édes és sós süteményeket találja az olvasó a világ minden tájáról.Szilikon: forradalom a sütésben Biztos..
500 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:500 Ft
A dzsungel könyve - Klasszikusok 50 matricával
Új Akció -28 %
Termékkód: 10392
Klasszikus meséket olvashatnak a gyerekek játékos formában: Bambi, Hófehérke, Hamupipőke, Maugli, Pán Péter, Pinokkió, a kis hableány és a három kisma..
210 Ft 290 Ft
Nettó ár:210 Ft
Bambi - Klasszikusok 50 matricával
Új Akció -28 %
Termékkód: 10391
Klasszikus meséket olvashatnak a gyerekek játékos formában: Bambi, Hófehérke, Hamupipőke, Maugli, Pán Péter, Pinokkió, a kis hableány és a három kisma..
210 Ft 290 Ft
Nettó ár:210 Ft
Furulyás Palkó - Klasszikusok 50 matricával
Új Akció -28 %
Termékkód: 10390
Nyolc magyar mesével bővült népszerű sorozatunk, a Klasszikusok 50 matricával! Négy történet inkább a fiúk, míg másik négy inkább a lányok szívéhez ál..
210 Ft 290 Ft
Nettó ár:210 Ft
Az erdőzöldítő és mezővirágoztató királykisasszony - Klasszikusok 50 matricával
Új Akció -28 %
Termékkód: 10387
Nyolc magyar mesével bővül népszerű sorozatunk, a Klasszikusok 50 matricával! Négy történet inkább a fiúk, míg másik négy inkább a lányok szívéhez áll..
210 Ft 290 Ft
Nettó ár:210 Ft
A csillagszemű juhász - Klasszikusok 50 matricával
Új Akció -28 %
Termékkód: 10386
A klasszikus mesék között természetesen a Magyar népmeséknek is van helye, így ebben a füzetben a gyerekek A csillagszemű juhász történetével ismerked..
210 Ft 290 Ft
Nettó ár:210 Ft
Az aranyszőrű bárány - Klasszikusok 50 matricával
Új Akció -28 %
Termékkód: 10384
Nyolc magyar mesével bővül népszerű sorozatunk, a Klasszikusok 50 matricával! Négy történet inkább a fiúk, míg másik négy inkább a lányok szívéhez áll..
210 Ft 290 Ft
Nettó ár:210 Ft
Szélike királykisasszony - Klasszikusok 50 matricával
Új Akció -28 %
Termékkód: 10383
Nyolc magyar mesével bővül népszerű sorozatunk, a Klasszikusok 50 matricával! Négy történet inkább a fiúk, míg másik négy inkább a lányok szívéhez áll..
210 Ft 290 Ft
Nettó ár:210 Ft
Az ezüstló - Klasszikusok 50 matricával
Új Akció -28 %
Termékkód: 10382
A klasszikus magyar népmeséket Benedek Eleknek köszönhetjük, és nincs ez másként Az ezüstló című történettel sem, amelyben egy király legkisebb fiának..
210 Ft 290 Ft
Nettó ár:210 Ft
Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack - Klasszikusok 50 matricával
Új Akció -28 %
Termékkód: 10381
Nyolc magyar mesével bővül népszerű sorozatunk, a Klasszikusok 50 matricával! Négy történet inkább a fiúk, míg másik négy inkább a lányok szívéhez áll..
210 Ft 290 Ft
Nettó ár:210 Ft
Erős János - Klasszikusok 50 matricával
Új Akció -28 %
Termékkód: 10380
Erős János egy érdekes és tanulságos mese, melyben vicces és fordulatos történetben ismerhetjük meg János kalandjait, melyben még a medvére is ruhát h..
210 Ft 290 Ft
Nettó ár:210 Ft
A tökéletes nevelőnő
Új Akció -65 %
Termékkód: 10379
A Skót Gőzhengerként emlegetett ügyvéd, Sinclair McBride - aki hét éve özvegy - a tárgyalóteremben a legvadabb bűnözőkkel is elbánik, ám saját két gye..
990 Ft 2 800 Ft
Nettó ár:990 Ft
Az elrabolt menyasszony
Új Akció -69 %
Termékkód: 10378
Edinburgh, 1745Stuart Károly skót trónkövetelő a felföldi klánok egy részét maga mellé állítva bevonul Edinburgh-be, hogy a várost az angoloktól vissz..
990 Ft 3 200 Ft
Nettó ár:990 Ft
Mackenzie ​férfias játékai
Új Akció -67 %
Termékkód: 10377
Daniel ​Mackenzie tökéletesen beleillik a hírhedt Mackenzie klánba – dúsgazdag, jóképű, tehetséges, és rajonganak érte a nők. Ám amikor a sors elébe h..
990 Ft 2 990 Ft
Nettó ár:990 Ft
A vad Mackenzie
Új Akció -62 %
Termékkód: 10393
A család hírnevének helyreállítására Lady Louisa Scranton úgy határoz, hogy megfelelő férjet keres magának. A választott férfi csakis vagyonos és tisz..
990 Ft 2 600 Ft
Nettó ár:990 Ft
Zarah álma
Új Akció -10 %
Termékkód: 10210
 nagysikerű Zarah trilógia (Zarah, Zarah öröksége) befejező kötete.„Nem az az ember lesz boldog, aki szerencsés, vagy a sorsa kegyes volt hozzá, ..
4 500 Ft 4 990 Ft
Nettó ár:4 500 Ft
Zarah
Új Akció -10 %
Termékkód: 9996
Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá...
4 500 Ft 4 990 Ft
Nettó ár:4 500 Ft
Az aleppói méhész
Új Akció -20 %
Termékkód: 9276
„Ahol méhek vannak, ott virágok vannak, és ahol virágok vannak, ott új élet és új remény fakad.” Núri valaha méhészként dolgozott a varázslatosan s..
3 200 Ft 3 999 Ft
Nettó ár:3 200 Ft
Homárok - Egy első szerelem története
Új Akció -84 %
Termékkód: 7569
A szerzők gyermekkorukban ismerkedtek meg, és máig jó barátok. Több regényt is írtak közösen. Tom újságíró több angol magazinnál, humoros történetei i..
500 Ft 3 200 Ft
Nettó ár:500 Ft
A király gyermekei
Új Akció -83 %
Termékkód: 5056
E regény főhősei harmincas New York-i értelmiségiek az ezredfordulón. Szorongok, sznobok, szabadelvűek, szinglik, szerelmesek, megint szinglik. Dániel..
690 Ft 3 990 Ft
Nettó ár:690 Ft
Ég veled
Új Akció -30 %
Termékkód: 5450
Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. Most apukájával kettesb..
2 450 Ft 3 499 Ft
Nettó ár:2 450 Ft
Valahol - Bexi sorozat
Új Akció -30 %
Termékkód: 8597
Márk vagy Tomi? Bexi sokáig azt gondolta, hogy ez a kérdés nem létezik: Márkkal való kapcsolata már a múlté. A legutolsó szakításuk óta eltelt időben ..
2 450 Ft 3 499 Ft
Nettó ár:2 450 Ft
Késtél - Bexi sorozat
Új Akció -30 %
Termékkód: 8834
Budai Rebeka élete tizenhat évesen fenekestül felfordult, amikor posztolt a barátja falára egy szemrehányó, egy szál gitáros dalt, a Késtélt. Azóta ő ..
2 450 Ft 3 499 Ft
Nettó ár:2 450 Ft
Hullócsillag - Bexi sorozat
Új Akció -30 %
Termékkód: 8596
Már bő egy év eltelt azóta, hogy Budai Rebeka posztolta barátjának a Késtélt, és ezzel immár Bexiként berobbant a köztudatba. Azóta megjelent második ..
2 450 Ft 3 499 Ft
Nettó ár:2 450 Ft
Varázsolj haza!
Új Akció -10 %
Termékkód: 10307
Szívmelengető regény a szeretet erejérőlCara Butter egy hátizsákkal és mindössze néhány dollárral a zsebében barangol az utakon. Problémákkal teli gye..
3 600 Ft 3 999 Ft
Nettó ár:3 600 Ft
A túlélők
Új Akció -10 %
Termékkód: 10310
Három fivér visszatér gyermekkora helyszínére, egy erdővel határolt kies, tóparti tanyára. A látogatás nem kellemes, de szükséges, hiszen anyjuk utols..
3 600 Ft 3 999 Ft
Nettó ár:3 600 Ft
A tanítónő
Új Akció -10 %
Termékkód: 10313
Róma, 1896.A fiatal Maria Montessorit mélyen megrendíti, amikor városa pszichiátriai klinikáján először találkozik "gyengeelméjűnek" nevezett gyerekek..
3 230 Ft 3 590 Ft
Nettó ár:3 230 Ft
Süsü, a sárkány - leporelló
Új Akció -10 %
Termékkód: 10316
"Ó, ha rózsabimbólehetnék!Rám szállnának szépena lepkék!Kicsi szívem vélükdobogna!Nem lennék ilyen nagyotromba!Ezt a vágyam senkise érti,se gyerek, se..
1 350 Ft 1 499 Ft
Nettó ár:1 350 Ft
Sün Balázs - leporelló
Akció -10 %
Termékkód: 10317
S arra ébredt,hogy zörögneka kalyibaajtaján.-Ki az? - szólt kifogvacogva.-Ki kopogtatéjnek idején?..
1 350 Ft 1 499 Ft
Nettó ár:1 350 Ft
A sirály a király?
Akció -10 %
Termékkód: 10314
Bosnyák Viktória először másfél évtizede megjelent könyve, A sirály a király? nem véletlenül ismert és közkedvelt országszerte az általán..
1 710 Ft 1 899 Ft
Nettó ár:1 710 Ft
A párizsi könyvtár
Akció -10 %
Termékkód: 10311
1939-et írunk, és Odile Souchet, a fiatal párizsi lány nem is lehetne boldogabb: felveszik könyvtárosnak az impozáns Amerikai Könyvtárba, és a jó..
3 600 Ft 3 999 Ft
Nettó ár:3 600 Ft
Papírsárkányok
Akció -10 %
Termékkód: 10309
Szerettem a kabuli telet. Szerettem éjjelenként a hó halk dobogását az ablakomon, szerettem a friss hó ropogását a gumicsizmám alatt, szerettem az önt..
3 600 Ft 3 999 Ft
Nettó ár:3 600 Ft
Örökölt sors
Akció -10 %
Termékkód: 8378
Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk tört..
3 025 Ft 3 360 Ft
Nettó ár:3 025 Ft
Kétszáz éves szerelem
Akció -10 %
Termékkód: 10312
Szentirmai Róza egy isten háta mögötti faluban él fiával, a tizenegy éves Janóval. Családjában a bábamesterség anyáról lányára szálló tudomány - őt is..
3 140 Ft 3 490 Ft
Nettó ár:3 140 Ft
Jól szeretni - Tudod-e, hogy milyen a gyereked?
Akció -10 %
Termékkód: 8984
Megismerlek és elfogadlak.Olyannak, amilyen vagy.A te teljes világodat.Aki jól szeret, az megismer és elfogad - saját világát kitágítja a másik felé.B..
3 025 Ft 3 360 Ft
Nettó ár:3 025 Ft
Egy ropi naplója 14. - Romhalmaz
Akció -10 %
Termékkód: 10199
Greg Heffley családja egy váratlan örökség után úgy dönt, ideje kicsit kipofozni a házukat. Hamar rá kell azonban jönniük, hogy egy építkezés rengeteg..
2 700 Ft 2 999 Ft
Nettó ár:2 700 Ft
Harry Potter és az azkabani fogoly
Akció -10 %
Termékkód: 10261
Harry Potter szokásos rémes vakációját tölti Dursley-éknél, ám a helyzet úgy elfajul, hogy Harry elviharzik a Privet Drive-ról. Így köt ki a Kóbor Gri..
3 320 Ft 3 690 Ft
Nettó ár:3 320 Ft
Harry Potter és a Tűz Serlege
Akció -10 %
Termékkód: 10260
Harry Potter vakációja a szokásosnál jobbnak ígérkezik: részt vehet a varázsvilág legnagyobb sportünnepén, a Kviddics Világkupán. Ám az egybegyűltek s..
3 590 Ft 3 990 Ft
Nettó ár:3 590 Ft
Harry Potter és a Titkok Kamrája
Akció -10 %
Termékkód: 10262
Harry Potter, aki éppen egy éve tudta meg magáról, hogy varázslónak született, Dobby figyelmeztetése ellenére tovább folytatja tanulmányait a Roxfort ..
2 960 Ft 3 290 Ft
Nettó ár:2 960 Ft
Harry Potter és a Halál ereklyéi
Akció -10 %
Termékkód: 10178
Amikor a tizenhetedik évét betöltő Harry ezúttal Hagrid motorjának oldalkocsijában utoljára hagyja el a Privet Drive-ot, az őt védő bűbáj szertefoszli..
3 590 Ft 3 990 Ft
Nettó ár:3 590 Ft
Harry Potter és a Főnix Rendje
Akció -10 %
Termékkód: 10259
Harry Potter nem hitte volna, hogy egyszer ő fogja megvédeni basáskodó unokatestvérét, Dudley-t. Ám amikor fényes nappal dementorok támadnak kettőjükr..
3 860 Ft 4 290 Ft
Nettó ár:3 860 Ft
Harry Potter és a Félvér Herceg
Akció -10 %
Termékkód: 10179
A Voldemort elleni harc állása aggasztó; a baljós jeleket már a muglikormány is észleli. Szaporodnak a rejtélyes halálesetek, katasztrófák. Harry azt ..
3 590 Ft 3 990 Ft
Nettó ár:3 590 Ft
Harry Potter és a bölcsek köve
Akció -10 %
Termékkód: 10263
Harry Potter tizenegy éves, amikor megtudja, hogy ő bizony varázslónak született, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolá..
2 960 Ft 3 290 Ft
Nettó ár:2 960 Ft
A fekete rózsa
Akció -10 %
Termékkód: 10308
Azt mondják, fekete rózsa nem létezik. Színe csupán fények játéka, árnyalatok keltette látszat. Sommer Anna azonban nap mint nap ott látja a szőlőben,..
3 150 Ft 3 499 Ft
Nettó ár:3 150 Ft
A fehér király
Akció -10 %
Termékkód: 10315
A regény a kortárs magyar irodalom legnagyobb nemzetközi sikere, eddig harminc nyelvre fordították le.   Hogyan dolgozza fel egy tizenegy éves ka..
3 330 Ft 3 699 Ft
Nettó ár:3 330 Ft
Ess, eső, ess... - leporelló
Akció -10 %
Termékkód: 10318
Népi mondókák..
765 Ft 850 Ft
Nettó ár:765 Ft
Egy ropi naplója 2. - Rodick a király
Akció -10 %
Termékkód: 10188
Csak egyet ne tégy! Ne kérdezd, hogyan töltötte Greg Heffley a nyári szünidőt, mert egyáltalán nem hajlandó róla beszélni. Az új iskolaév kezdetén Gre..
2 700 Ft 2 999 Ft
Nettó ár:2 700 Ft
Egy ropi naplója 13. - Hóháború
Akció -10 %
Termékkód: 10198
Miután Greg Heffley iskolája hószünetet hirdet, az utcájuk zimankós csatatérré változik. A helyi hóhányók hatalmas hóvárakat építenek és hihetetlen hó..
2 610 Ft 2 899 Ft
Nettó ár:2 610 Ft
Az ajándék
Akció -10 %
Termékkód: 10305
A döntés című sikerkönyv szerzőjének új, inspiráló és gyakorlati tanácsokat tartalmazó kalauza segít, hogy megszabaduljunk a romboló mintáinktól és bé..
3 150 Ft 3 499 Ft
Nettó ár:3 150 Ft
Ahol a folyami rákok énekelnek
Akció -10 %
Termékkód: 10306
"Titkot legjobban a kagylóhéjak tudnak tartani."Delia Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és '60-as ..
3 600 Ft 3 999 Ft
Nettó ár:3 600 Ft
Bátran élni - Félelmeink és gátlásaink leküzdése
Akció -10 %
Termékkód: 9114
Rengeteg gátlás és félelem van bennünk még a legegyszerűbb helyzetekben is -rettegünk attól, hogy ha megmutatunk magunkból valamit, akkor kitesszük ma..
2 645 Ft 2 940 Ft
Nettó ár:2 645 Ft
Világhíres operák sorozat, 4. kötet - Pillangókisasszony
Akció -69 %
Termékkód: 10389
A sodró lendületű nyitányok, fülbemászó dallamok és népszerű áriák a 20. század leghíresebb operacsillagainak előadásában, a legendás élő felvételek..
500 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:500 Ft
Jack London sorozat
Akció -65 %
Termékkód: 9102
Jack London: Ádám előtt A skarlátJack London ezen regénye az emberiség távoli múltjába kalauzolja az olvasót. Főhőse egy különös oknál fogva képes a..
4 990 Ft 14 310 Ft
Nettó ár:4 990 Ft
A sárga sátán
Akció -38 %
Termékkód: 6595
Jack London klasszikus regénye - A gyerekkori virtus, a társaság biztonságát és szolidaritását a kocsmában kereső és megtaláló ember függősége, a szel..
990 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:990 Ft
Jack London könyvcsomag 2
Akció -64 %
Termékkód: 10374
1. Az óceán Meséi„A fehér embernek, ha elkerülhetetlen akar lenni, nemcsak meg kell vetnie az alacsonyabb rendű fajokat, és nagyon sokra kell tar..
2 290 Ft 6 360 Ft
Nettó ár:2 290 Ft
Hermann Wouk könyvcsomag
Akció -70 %
Termékkód: 10323
Herman Wouk (New York, 1915. május 27. – Palm Springs, Kalifornia, 2019. május 17.) Pulitzer-díjas amerikai író. Világszerte elsősorban a második vilá..
4 990 Ft 16 790 Ft
Nettó ár:4 990 Ft
BBC világtörténelem magazincsomag 1-10-ig
Akció -85 %
Termékkód: 10334
Világtörténelem címmel a BBC History stábja 2018 márciusában új, negyedéves folyóiratot indít. A magazin a brit BBC History-t kiadó szerkesztőség ..
1 990 Ft 12 900 Ft
Nettó ár:1 990 Ft
A második világháború katonái 4. - Az USA légiereje - Vadászpilóta
Akció -75 %
Termékkód: 10372
A sorozatot élethű ólomkatona figurák, valamint a hozzájuk tartozó történelmi, had- és viselettörténeti kötetek alkotják. Az ólomkatonák korabeli fé..
500 Ft 1 990 Ft
Nettó ár:500 Ft
A második világháború katonái 3. - ajándék ólomkatonával - Németország szövetségesei a keleti fronton
Akció -75 %
Termékkód: 10371
A második világháború katonái című, 18 részes sorozatot élethű ólomkatona figurák, valamint a hozzájuk tartozó történelmi, had- és viselettörténet..
500 Ft 1 990 Ft
Nettó ár:500 Ft
A második világháború katonái 2. - Montgomery sivatagi hadserege - Lövész törzstiszt
Akció -75 %
Termékkód: 10370
A második világháború katonái című, 18 részes sorozatot élethű ólomkatona figurák, valamint a hozzájuk tartozó történelmi, had- és viselettörténet..
500 Ft 1 990 Ft
Nettó ár:500 Ft
Czigány Dezső - A magyar festészet mesterei
Akció -47 %
Termékkód: 4779
Czigány a XX. század elsõ évtizedében alakult Nyolcak mûvésztársaság tagjaként vált híressé. Czóbel Béla, akinek múzeuma van Szentendrén, Márffy Ödön,..
890 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:890 Ft
Mészöly Géza - A magyar festészet mesterei
Akció -47 %
Termékkód: 4783
Mészöly Géza, a magyar tájak finom ecsetû festõje isten áldotta tehetség volt: hihetetlen rövid idõ alatt talált rá saját hangjára. Ha merített is haz..
890 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:890 Ft
Koszta József - A magyar festészet mesterei
Akció -47 %
Termékkód: 4782
A XX. századi magyar festészet sokféle irányzatot, stíluskört, mûvészegyéniséget felölelõ gazdag tárházában különleges hely illeti meg a század elsõ f..
890 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:890 Ft
Scheiber Hugó - A magyar festészet mesterei
Akció -47 %
Termékkód: 4781
Az arc, mely védjeggyé vált. Nehezen találunk olyan mûvészt a magyar festészet történetében, akinek fotókról, kortársak visszaemlékezéseibõl megeleven..
890 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:890 Ft
Perlrott-Csaba Vilmos - A magyar festészet mesterei
Akció -47 %
Termékkód: 4770
Tény, hogy reménytelenebb szerelemmel még soha piától ideál felé senki nem vonzódott, mint Perlrott-Csabában a magyar rög Matlsse és benne a francia s..
890 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:890 Ft
Dési Huber István - A magyar festészet mesterei
Akció -47 %
Termékkód: 4776
Dési Huber István 1895. február 6-án született Nagyenyeden és 1944. február 25-én halt meg Budakeszin, az Erzsébet Tüdõszanatóriumban. Alig több mint ..
890 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:890 Ft
Tihanyi Lajos - A magyar festészet mesterei
Akció -47 %
Termékkód: 4778
Festõ volt, akinek rövid életében alig 30 év jutott az alkotásra -s ez alatt a 30 év alatt egy teljes, hiánytalannak tûnõ életmûvet hozott létre.1938-..
890 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:890 Ft
Kmetty János - A magyar festészet mesterei
Akció -47 %
Termékkód: 4769
Kmetty János a magyar modernizmus jellegzetes képviselõje volt, részese az aktivista mozgalomnak, prominens tagja a két háború között a modern mûvésze..
890 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:890 Ft
Hollósy Simon - A magyar festészet mesterei
Akció -51 %
Termékkód: 4786
Hollósy a magyar mûvészettörténet egyik legtöbbet emlegetett, de kellõképpen nem értékelt alakja. Neve elválaszthatatlanul összeforrott a nagybányai m..
890 Ft 1 800 Ft
Nettó ár:890 Ft
Madarász Viktor - A magyar festészet mesterei
Akció -47 %
Termékkód: 4784
Ábrázolható-e a történelem? Mi, XXI. századi emberek már annyi képet láttunk, elbeszélést vagy krónikát olvastunk a múlt eseményeirõl, hogy számunkra ..
890 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:890 Ft
Fényes Adolf - A magyar festészet mesterei
Akció -47 %
Termékkód: 4772
Kevés magyar festõi életmûvet tagolnak oly változatos stíluskorszakok, mint Fényes Adolf festészetét. Drámai hangú parasztzsánerek éppúgy köthetõek ne..
890 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:890 Ft
Világhíres zeneszerzők sorozat, 14. kötet - Felix Mendelssohn - Zenei CD melléklettel
Akció -69 %
Termékkód: 7395
A 20 kötetes sorozatban a klasszikus zene géniuszainak életútjával, gondolkodásával, alkotói stílusával ismerkedhetünk meg. Sok színes történet, érdek..
500 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:500 Ft
Világhíres zeneszerzők sorozat, 8. kötet - Rimszkij-Korszakov - Zenei CD melléklettel
Akció -69 %
Termékkód: 7399
A 20 kötetes sorozatban a klasszikus zene géniuszainak életútjával, gondolkodásával, alkotói stílusával ismerkedhetünk meg. Sok színes történet, érdek..
500 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:500 Ft
A profi - Bérgyilkossági Iroda Kft.
Akció -38 %
Termékkód: 6597
Jack London klasszikus regénye - A Bérgyilkossági Iroda Kft. főnöke egykori orosz anarchista, aki Amerikában ,,vállalkozóként" irtja a korrupt elit ta..
990 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:990 Ft
Kóbor csillag
Akció -38 %
Termékkód: 6594
Jack London klasszikus regénye - Jack London az aljas kisszerűségnek kiszolgáltatott sors és a történelem, az emberi lét gazdagságát uraló szellem ket..
990 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:990 Ft
Ádám előtt - A skarlát
Akció -38 %
Termékkód: 6602
Jack London klasszikus regénye - Az Ádám előtt 1907-ben jelent meg, A skarlát 1912-ben, ám ikerkönyvek: az előbbiben a történelem előtti időkbe álmodj..
990 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:990 Ft
Hús, semmi más - elbeszélések-
Akció -38 %
Termékkód: 6591
Jack London klasszikus regénye - Az elbeszélések Jack Londont felfedező kedvének, ábrázoló művészetének teljében mutatják. Megannyi mérkőzésről tudósí..
990 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:990 Ft