- Készlet: Raktáron
- Reward Points: 5
- Termékkód: 11098
- ISBN: 9786155533136
- belív: színes
- Védőborító: nincs
- Oldalszám: 48
- Méret: A5
- Kötés: Irkafűzött
- Kiadó: Elektra
Előző akciós ár: 500 Ft
Az előző 30 nap legalacsonyabb ára
Eredeti ár: 599 Ft
A könyv teljes ára
Weboldalunkon leadott rendelésekre érvényes ár
A táplálék allergia egyre nagyobb tömegeket érintő probléma, amely
végleges életviteli változásokat tesz szükségesség. A kellemetlen
egészségügyi tüneteket csakis egy életen át tartó szigorú diétával
tudjuk kiküszöbölni és gyógyítani, amely diéta az adott allergizáló
összetevőt, adott esetben a glutént, teljes mértékben kizárja az
étrendből. A diéta szigorú betartása, a konyhánk és főzési szokásaink
átszervezése, és a család támogatása kulcs fontosságú a teljes gyógyulás
és az egy életen át tartó teljes értékű, egészséges élet érdekében.Egy
gluténérzékeny számára a legfontosabb, hogy tudja, mi van a tányérján és
hogy az hogyan készült. Éppen ezért a legbiztonságosabb megoldás az, ha
magunk készítjük el ételeinket, így csak a képzeletünk szabhat határt
annak, hogy mi kerül a tányérunkra.Akár magunkra főzünk, akár egy
gluténérzékeny vendéget várunk a házhoz, pár alapvető dolgot tartsunk
szem előtt: ne használjunk olyan fa eszközöket, amelyek érintkezhettek
gluténnal, mint fakanalak, fa vágódeszkák, fa nyújtófa és nyújtódeszka.
Ne használjunk bolti fűszerkeverékeket, melyek sok esetben tartalmaznak
gluténtartalmú alapanyagokat, valamint felvágottakat és egyéb kész
termékeket, melyeknek nincs szavatolva gluténmentessége. Mindig olvassuk
el összetevők listáját.Az 1x1 Konyha Finomat gluténmentesen című recept
füzetének receptjeit egy olyan szerző alkotta meg, aki hosszú évek óta
gluténérzékeny konyhát vezet, és nagy tapasztalattal rendelkezik a
gluténmentes alapanyagok kombinálhatóságát illetően. Mivel a
gluténérzékenyek túlnyomó többsége egyben laktóz- és/vagy tejfehérje
érzékeny is, így a receptek a tej kizárásával készültek, azonban ha
fogyasztunk tejet, nyugodtan helyettesítsük ízlésünknek megfelelően.
Ugyanígy helyettesíthetjük a receptekben a kókuszolajat vajjal, a
nyírfacukrot pedig nádcukorral.A gluténmentes sütés-főzés terén a
legnagyobb fejtörést minden háziasszony számára az édességek jelentik,
azonban ennek a receptkönyvnek köszönhetően könnyedén tudunk változatos
desszerteket készíteni. A könyvben szereplő receptek egyértelműek és
könnyen elkészíthetőek, valamint nagy előnyük, hogy nem igényelnek
különleges, nehezen beszerezhető összetevőket. A gluténérzékeny diéta
ezen recepteknek hála nem kelti a nélkülözés érzetét, hanem az
innovatív, örömteli konyhai kísérletezésre sarkall.