- Készlet: Raktáron
- Reward Points: 5
- Termékkód: 9946
- Szerző: Bettina Matthaei
- ISBN: 9789636844141
- belív: színes
- Védőborító: nincs
- Oldalszám: 64
- Méret: 200x170
- Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
- Kiadó: Holló és Társa
Előző akciós ár: 500 Ft
Az előző 30 nap legalacsonyabb ára
Eredeti ár: 950 Ft
A könyv teljes ára
Weboldalunkon leadott rendelésekre érvényes ár
Egyszerűen fűszerezzünk rafináltan! A szerecsendió a burgonyapüréhez illik, ahogy a fahéj a szilvához... de miért ne fűszerezhetnénk egyszer másképp? Ez nem jelenthet problémát, ha a legjobb ínyencreceptek közül választhatunk. Próbáljuk ki a meleg uborkasalátát mentás joghurttal, a szerecsendiós csirkét mazsolával vagy a garnélát korianderes-kókuszos mártással. A desszertek sáfránnyal, fahéjas portóival vagy zöldcitromlével finoman ízesítve szintén ellenállhatatlanok. A tömör, áttekinthető fűszerismertető és a szerző sok tippje és trükkje garantálja a biztos sikert, az örömteli főzést és étkezést.
TARTALOM
Gyakorlati tippek | |
Kis fűszerismertető | 4 |
Az ízleléstől a fűszerezésig | 4 |
Mediterrán fűszerezés | 5 |
Ázsiai fűszerezés | 6 |
Keleties fűszerezés | 7 |
Receptek | |
Finom előételek | 8 |
Meleg uborkasaláta mentás joghurttal | 9 |
Bulgursaláta | 10 |
Tonhalsaláta | 10 |
Sáfrányos mangóöntet | 12 |
Avokádó-wasabi öntet | 12 |
Hummus á l'orange (Narancsos csicseriborsókrém) | 13 |
Sárgarépa-datolya krém | 13 |
Ázsiai carpaccio bélszínnel | 15 |
Grillezett kecskesajttal töltött paradicsom | 15 |
Fetakrém pisztáciával és zöldfűszerekkel | 16 |
Fűszeres zöldségtekercs | 17 |
Rukolás fetatekercs | 17 |
Mandulás sáfrányleves | 19 |
Sárgabarack-paradicsom leves | 19 |
Zöldcitromos-kókuszos csirkehúsleves | 20 |
Ínycsiklandó főfogások | 22 |
Meggyes-chilis marharagu | 23 |
Citromos csirke kakukkfűvel | 25 |
Bárányfilé rozmaringgal és zellerpürével | 26 |
Szerecsendiós csirke mazsolával és mogyoróval | 29 |
Piláf bárányhússal és datolyával | 30 |
Szűzpecsenye almás-borókás mártással | 33 |
Mentás almával töltött pisztráng cukkiniágyon | 34 |
Paradicsomos halfilé | 37 |
Hal mogyorómártással | 37 |
Lazac szezámbundában, sárgabarack-öntettel | 39 |
Királyrák korianderes kókuszmártásban | 40 |
Spanyol tortilla sült paprikával és chilivel | 43 |
Karfiolcurry gyömbéres joghurttal | 44 |
Penne arrabiatta szarvasgombás vajjal | 44 |
Chilis burgonyapüré tojással és borsos vajjal | 47 |
Zöldségegytál | 48 |
Zöld omlett | 48 |
Csábító desszertek | 50 |
Narancssaláta pisztáciával és sáfrányos tejföllel | 51 |
Karamellizált kardamomos tejberizs | 52 |
Banán szerecsendiós vajban | 53 |
Sárgadinnye fahéjas portóival | 53 |
Fahéjas csokoládéhab chiliöntettel | 54 |
Édes gazpacho egzotikus gyümölcsökből | 54 |
Karamellizált alma mentás joghurttal | 56 |
Zöldcitromos-kókuszos sörbet | 56 |
Gyümölcsös-fűszeres italok | 58 |
Extra | |
Kislexikon | 59 |
Receptmutató | 60 |
Impresszum | 63 |
A 10 biztos tipp - a rafinált fűszerezés sikerének garanciája | 64 |