Menü
Kosár

Lev Tolsztoj

Lev Tolsztoj
%
Lev Tolsztoj
 • Készlet: Raktáron
 • Termékkód: 891
 • Szerző: Hamar Péter
 • Alcím: A világiroda
 • ISBN: 9639161098
 • belív:
 • Védőborító:
 • Oldalszám: 128
 • Méret: A/5
 • Kötés: ragasztókötött
 • Kiadó: Tóth Könyvkiadó

Előző akciós ár: 400 Ft
Az előző 30 nap legalacsonyabb ára

Eredeti ár: 510 Ft
A könyv teljes ára


Online ár: 400 Ft (-22%)

Weboldalunkon leadott rendelésekre érvényes ár

Nettó ár: 400 Ft
Ár hűségpontban: 400

   Lev Nyikolajevics Tolsztoj életmûve olyan forrás, amely kimeríthetetlen mind az olvasóközönség, mind az irodalomtudomány számára, sõt a filozófia és a pedagógia is kortyolhat belõle. Abból a hatalmas feltáró és magyarázó irodalomból, amely az elmúlt idõkben megszületett, egységes kép bontakozik ki az író szellemi örökségérõl. Tolsztoj helyét a legnagyobbak mellett jelölték ki méltatói, s ehhez a rangsoroláshoz semmiféle kétség sem férhet. Mûveit az egész világon olvassák és szeretik, sokan pedig a regényei, novellái alapján készített filmek révén kedvelték meg az író világát.
   Kétségtelen, hogy a kortárs írók Oroszországban gyakorta gúnyolták Tolsztojt a megszokottól eltérõ gondolkodásmódjáért, különös életviteléért, de írásmûvészetének nagyszerûségét még a vetélytársaknak számító kiemelkedõ személyiségek is elismerték.
   Száz oldalon összefoglalni egy gazdag életmûvet természetesen lehetetlen anélkül, hogy ne torzuljanak az arányok. Mentségül annyi említhetõ, hogy ez ismeretterjesztõ munka, s azok számára mégiscsak hasznos lehet, akik egy lexikoncímszó alatt megtalálható ismeretenyagnál többre vágynak, de hosszú, részletezõ munka elolvasására nincsen idejük.
   Reményeink szerint a Tolsztoj-portré legmarkánsabb vonásai és az író által képviselt eszmeiség legfontosabb elemei megismerhetõvé válnak a szûk keresztmetszet ellenére is.

                                   Hamar Péter

"Tatyana Alekszandrovna nénémnek volt a legnagyobb hatása életemre. Ez a hatás elsõsorban abból állt, hogy már gyerkekkoromban megtanított a szeretet szellemi gyönyörére.. Láttam, éreztem, milyen jó szeretnie, és megértettem a szeretet boldogságát. Ez az elsõ. A második, hogy megtanított a sietség nélküli, magános élet bûbájára..."

   Tartalom:
Jasznaja Poljanától a Kaukázusig
A katonaévektõl a házasságig
Háború és béke
A nagyregények és a lelki válság korszaka
Tolsztoj "második" születése
Ivan Iljics halála
A Kreutzer-szonátától a Feltámadásig
Az utolsó évtized
Asztapovo - végállomás
1910. november 9.

A világirodalom nagyjai sorozat kötetei:
Dante, Petrarca, Boccaccio
Diderot, Voltaire, Rousseau
Francois Villon
Lev Tolsztoj

Írjon véleményt!

A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.
unio