Menü
Kosár

Mese a lótuszvirágról - Indiai mesék

Mese a lótuszvirágról - Indiai mesék
Akció -75 %
Mese a lótuszvirágról - Indiai mesék
 • Készlet: 2–3 nap
 • Termékkód: 6123
 • Méret: 17.00cm x 24.00cm x 0.00cm
 • Szerző: Schäferné Földvári Ilona válogatta,for
 • Alcím: Indiai mesék
 • ISBN: 9789634153023 

 • belív:színes
 • Védőborító:nincs
 • Oldalszám: 192
 • Méret: 17x24
 • Kötés: keménytáblás, cérnafűzütt
 • Kiadó: MÓRA Könyvkiadó

1 000 Ft
3 999 Ft
Nettó ár: 1 000 Ft

Az egyszeri ifjú csodálatos lótuszvirágot látott a tóban. Ezer színének, szépségének nem volt párja a világon. Le akarta szakítani s magával vinni – úgy érezte, már nem tudna nélküle élni. De mindhiába. A lótusz minden nyolcadik napon bontott virágot a víztükör fölött. S ő minden nyolcadik napon újra és újra nem tudta letépni, megszerezni. Már betegen kornyadozott a bánattól, amikor megjelent a jóságos Vikram király – és ezer lótuszt szerzett neki... Mintha ez a lótusz a csodálatos indiai mesevilágot jelképezné titokzatosságával, szépségével, ezer színével. A könyv dél-indiai meséi nem ismeretlenek a magyar olvasók számára, Schäferné Földvári Ilona válogatása és fordítása pár évtizede alapműnek számít az indiai kultúra szerelmeseinek körében. Az új kiadás Makhult Gabriella illusztrációival kelti életre az egzotikus mesekincs színpompás világát.

A könyv dél-indiai meséi nem ismeretlenek a magyar olvasók számára, Schäferné Földvári Ilona válogatása és fordítása pár évtizede alapműnek számít az indiai kultúra szerelmeseinek körében. Az új kiadás Makhult Gabriella illusztrációival kelti életre az egzotikus mesekincs színpompás világát.


Utószó


Schäferné Földvári Ilona válogatása az indiai népmesék színes világába kalauzolja el olvasóit. Főhősei ismeretlenségükben is ismerősök: Furfangos, bátor vagy becsületes emberek, vagy éppen nevetni valóan ostobák, fukarok és kapzsiak - természetük szerint akár a magyar népmesékben is szerepelhetnének, igazolva azt az állítást, hogy az emberek mindenütt ugyanolyanok.

A gyűjtemény egyes darabjai India legkülönbözőbb területeit idézik meg: az északi sivatagos vidákektől a déli dzsungelekig, a keleti nyüzsgő városoktól a nyugati parti kókuszligetekig mindenhonnan találunk itt történeteket. Egyesek kis falvakban, mások királyi palotákban vagy népes városokban játszódnak, természetes részük a csoda, a varázslat vagy éppen a testet öltő, emberek között járó istenek.

A csodás elemek ellenére mégsem a megvilágosodást kereső, misztikus-ezoterikus úton jut el az olvasó az indiai népmesék világába, hanem a mindkét lábával a földön járó hősök sorsán keresztül; így a szó legszorosabb értelmében vett nép gondolkodásához kerülünk közelebb.

A meseválogatás új kiadása különös gondot fordít az indiai nevek pontos átírására, hogy kiejtésük ne okozzon gondot a magyar olvasóknak, és megkönnyítse ezt a különleges, kulturális indiai utazást.

Mesés utat kívánunk!  74 meseIndiai tigris


Képtalálat a következőre: „lótuszvirág”

Lótuszvirág és béka

Írjon véleményt!

Újdonságaink

Szívedbe cammogva
Új Akció -20 %
Termékkód: 8369
Danny élete romokban hever. Feleségét egy éve vesztette el egy autóbalesetben, fia, a tizenegy éves Will pedig a tragédia óta nem beszél. A csapások e..
2 960 Ft 3 699 Ft
Nettó ár:2 960 Ft
Pénzzé tett gyermekek
Új Akció -20 %
Termékkód: 8368
2 gyerek eladó, áll a felirat a táblán, mellette pedig két kisfiú üldögél reményvesztetten a farmház lépcsőjén. A megrázó életkép tökéletesen megragad..
3 200 Ft 3 999 Ft
Nettó ár:3 200 Ft
Megismerem a világot - Talán rendőr leszek
Új Akció -26 %
Termékkód: 8367
Leporelló kicsiknek, melyben a különböző foglalkozásokról van egy-egy kis rímelő mondat képekkel...
290 Ft 390 Ft
Nettó ár:290 Ft
Állatok
Új Akció -49 %
Termékkód: 8358
Üdvözöljük a „kiterjesztett valóság” (AR) világában! A korai életszakaszban történő tanulás új szintre lépett az innovatív Keltsd életre! sorozat álta..
500 Ft 990 Ft
Nettó ár:500 Ft
Megismerem a világot - Tanyasi állatok
Új Akció -26 %
Termékkód: 8351
Játékos leporello kicsiknek A farmon élő állatokról. Kép és frappáns szövegek amelyek akár mondókának is beillenek!..
290 Ft 390 Ft
Nettó ár:290 Ft
Magnusz - Számlépcső
Új Akció -14 %
Termékkód: 8361
Számtan-kompetencia foglalkoztató óvodásoknak, mely segít felkészülni a lurkóknak az iskolai matematika órákra...
590 Ft 690 Ft
Nettó ár:590 Ft
Magnusz - Minimatek
Új Akció -14 %
Termékkód: 8364
A matematikát nem elég első osztályban elkezdeni. Sokan korainak tartják 3-4 éves gyermekük számára a matematikával való megismerkedést. Pedig ahh..
590 Ft 690 Ft
Nettó ár:590 Ft
Magnusz - Minden napra 2. osztály
Új Akció -14 %
Termékkód: 8362
„Minden napra” találhatsz érdekes feladatokat ebben a munkafüzetben, amelyek segítenek abban, hogy szebben kanyarodjanak a betűk, hogy jobban görb..
590 Ft 690 Ft
Nettó ár:590 Ft
Magnusz - Minden napra 1. osztály
Új Akció -14 %
Termékkód: 8363
„Minden napra” találhatsz érdekes feladatokat ebben a munkafüzetben, amelyek segítenek abban, hogy szebben kanyarodjanak a betűk, hogy jobban görb..
590 Ft 690 Ft
Nettó ár:590 Ft
Magnusz - Játékos számtan
Új Akció -14 %
Termékkód: 8360
A számtant nem elég első osztályban elkezdeni. Foglalkoztatónk olyan játékos matematikai feladatokat tartalmaz, melyekről a gyerekeknek van élmény..
590 Ft 690 Ft
Nettó ár:590 Ft
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.