
- Készlet: Raktáron
- Reward Points: 19
- Termékkód: 15643
- Szerző: Daina Kalnins, Joanne Saab
- ISBN: 9789635446797
- belív: színes
- Védőborító: nincs
- Oldalszám: 320
- Méret: 164x234
- Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
- Kiadó: Kossuth Kiadó
Előző akciós ár: 1 990 Ft
Az előző 30 nap legalacsonyabb ára
Eredeti ár: 6 500 Ft
A könyv teljes ára
Weboldalunkon leadott rendelésekre érvényes ár
A helyes táplálkozás megismeréséhez a legalkalmasabb a várandósság
első néhány hónapja, vagy az az időszak, amikor a nők még csak tervezik a
terhességet. A majdani anyukák a várandósság előtti és alatti
táplálkozása jelentős hatást gyakorol az újszülött egészségére nemcsak a
szülésekor, hanem élete későbbi szakaszaiban is.
Mindez azt
jelenti, hogy okosan kell megválogatni az ételeket, mivel a várandósság
alatt nagyobb az energiaigény, és már a fogamzás előtt is több kell az
olyan mikrotápanyagokból, mint például a vas és a folsav. A kötet
segítségével a nők megismerhetik a várandósság alatti helyes táplálkozás
alapelveit, és megtudhatják, hogyan juthatnak hozzá az optimális
mennyiségű tápanyagokhoz. Minden részletre kiterjedő, könnyen érthető
étkezési tanácsokat kapnak a fogamzástól kezdve a várandósságon át a
szoptatás minden fázisához. A közreadott ételreceptek megkönnyítik
ezeknek a tanácsoknak a követését, és a segítségükkel az anyukák és a
babák is megfelelő mennyiségben jutnak hozzá a fontos tápanyagokhoz.
Próbálja ki ezeket az ízletes ételeket:
reggeli
müzli elvitelre, áfonyás muffin zablisztből, babmártás,
gyömbéres-csilis édesburgonya-leves, mandarinsaláta mandulával, ropogós
brokkolisaláta, mézes dijoni csirke, parmezános-fűszeres
sülthal-szeletek, kókuszos garnéla curryvel, csicseriborsós burger,
narancsos-gyömbéres sertéssült zöldségekkel, fűszeres borjúsült,
marhahúsos fajitas, mángoldos tojáslepény pitában, gombás-spenótos
lasagna kecskesajttal, fahéjas sültkörte, csokoládékrémes muffin.
A
kötetet a torontói Beteg Gyermekek Kórháza gondozta, amely a világ
vezető gyermekkórházainak egyike. Az intézmény 1875 óta nyújt
színvonalas egészségügyi ellátást csecsemőknek, valamint kis és nagy
gyermekeknek egészen 18 éves korukig. A nagy nemzetközi elismertségnek
örvendő kórház a tudományos kutatás mellett évente mintegy 340 ezer
beteget lát el.
A kötetben található:
o a várandósság alatti táplálkozásról feltett húsz leggyakoribb kérdésre adott válaszok;
o az egészséges táplálkozás alapjainak közérthető ismertetője;
o
szemléletes ábrákkal illusztrált élelmiszerbiztonsági útmutató, amely
az élelmiszerek biztonságos kezelésétől a halfogyasztásig minden
területet felölel;
o tanácsok a várandósság előtti egészséges táplálkozáshoz, a folsavtól a kalcium és a vas beviteléig;
o részletes étkezési útmutató mindhárom trimeszterhez;
o táplálkozási javaslatok a szülés utáni időszakhoz és a szoptatáshoz;
o 125-nél több egészséges étel receptje a várandósság és a szoptatás idejére;
o a kanadai szakmai szervezetek egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlásai.