Menü
Kosár

Maja uralkodók krónikája

Maja uralkodók krónikája
Akció -64 %
Maja uralkodók krónikája
 • Készlet: 2–3 nap
 • Termékkód: 7205
 • Méret: 200.00mm x 262.00mm x 20.00mm
 • Szerző: Nikolai Grube - Simon Martin
 • Alcím: Az ősi Maja
 • ISBN: 9789631186833
 • belív: színes
 • Védőborító: van
 • Oldalszám: 240
 • Méret: 200x262 mm
 • Kötés: keménytáblás, cérnatűzött
 • Kiadó: MÓRA Könyvkiadó
2 490 Ft
6 990 Ft
Nettó ár: 2 490 Ft
Ár hűségpontban: 2490

Egyedülálló és különleges könyv! A Maja uralkodók krónikája a történettudomány, és a régészet egyik legdinamikusabban változó ágának legteljesebb összefoglalása. Simon Martin és Nikolai Grube könyve egy elsüllyedt, ismeretlen és izgalmas világot támaszt fel. Megismerteti az olvasókkal a tizenegy legfontosabb maja királyságot, köztük a szuperhatalmakat, Tikalt és Calakmult. A 150-nél is több király és királynő élettörténetét, tényeket, adatokat és összehasonlító kronológiai táblázatot tartalmaz. A máig nem teljesen megfejtett maja írás, a hieroglifák részleges magyarázata és a legújabb kutatási eredmények ismertetése. A jelentősebb uralkodók képmása, a városok alaprajza, a piramisok, síremlékek és a titokzatos Maja labdajáték értelmezése. A trópusi erdő mélyén kőemlélkek rejtőznek. Némán és komoran állnak ott, különös formájukkal, remekül megfaragva, gazdagon díszítve, miközben nem hasonlítanak egyetlen más nép alkotásaira sem. Funkciójuk, céljuk, egész történetük teljesen ismeretlen, noha hieroglifáik mindent elmondanának, ha lenne, aki érti a jelentésüket. Hatásukat szavakkal visszaadni lehetetlen.

366 illusztráció, ebből 86 színes


Tartalom:


Előszó: A maja múlt felfedezése


Bevezetés:

A maja történelem korszakai

Áttekintő térkép

A maja írás és naptár

A maja udvari kultúra

A klasszikus kori maják politikai szervezete

Összehasonlító idősorok


Tikal


A maja civilizáció nagy olvasztótégelye, Tikal hatalmas romjai 800 éves dinasztikus történelemről tanúskodnak, amelyek során a város a regionális nagyhatalmiságtól az alávetettségig mindent megtapasztalt. A maja civilizáció egykori dicsőségét semmi sem idézi fel elevenebben Tikal gigászi romjainál. A város 8. századi fénykorában tucatnyi vörösre festett piramis uralta a 60ezer lakosú metropolisz panorámáját. A tikali dinasztia legalább 33 uralkodóból állt, és történelme nyolc évszázadra nyúlt vissza. A város sorsa a többi klasszikus kori királysághoz hasonlóan dicsőség és bukás között váltakozott. Tikal történetének ismerete nélkül nem lehet megérteni a maja világ történelmét.


Dos Pilas


A száműzött tikali herceg, Bajlaj Chan K'awiil által alapított Dos Pilas-i királyság elbitorolta az anyaváros nevét, és állandóan háborúskodott a gyűlölt testvérrel. Dos Pilas a vezető maja városok között szokatlanul kis méretű és rövid életű volt. Egész történelem a kései klasszikus korra korlátozódik, amikor szerény nagysága ellenére komoly jelentőségre tett szert, és történelme bővelkedett a meglepő fordulatokban. Dos Pilas váratlan felemelkedése sokat elárul a nagy központok nagyhatalmi törekvéseiről és a közöttük dúló elkeseredett küzdelemről. Hasonlóan drámai bukása a régió klasszikus kori társadalmát szétszaggató viszály következménye volt.


Naranjo


A külső támadásoktól gyakran súlytott Naranjo a harcias királynő, Hat Ég úrnő és ötévesen trónra ültetett fia, K'ahk Tiliw Chaak alatt élte fénykorát. A nagy osztrák utazó, Teobert Maler által 1905-ben felfedezett Naranjo a Homul és a Mopan folyó között helyezkedik el. A városból könnyen meg lehetett közelíteni a mai Belize termékeny völgyeit, és a távolabbi karibi partvidéket. A lelőhely régészeti feltárása csak néhány éve kezdődött Vilma Fialko vezetésével, ezért a műkincsrablók által sokat fosztogatott város eredete és fejlődése kevéssé ismert. A legalább 345 év dinasztikus történetét őrző sztélék alapján mégis képet kapunk, alkothatunk Naranjo bonyolult politikai viszonyairól.


Caracol


A 6. század katonai konfliktusaiban és diplomáciai ügyeiben fontos szerepet játszó Caracol királyai sűrűn lakott terület felett uralkodtak. Az egykori kicsinek és politikailag jelentéktelennnek tartott Caracol szerepe az elmúlt években végzett kutatások nyomán teljesen át értékelődött. A viszonylag tömör városmagon kívül végzett felmérésekből kiderült, hogy a központot sűrűn lakott mezőgazdasági terület vette körül, amelynek képét egykor teljesen teraszos földművelés határozta meg. A falvakat kőzúzalékból és tömörített habarcsból készült utak hálózata kötötte össze a fővárossal.


Calakmul 


130 évig tartó fénykorában a Kígyó Királyság háttérbe szorította ősellenségét, Tikkalt, és létrehozta a maja civilizáció legjelentősebb politikai hegemóniáját. Kaan, a Kígyó Királyság, a legfontosabb, és legerősebb klasszikus kori maja államok egyike volt. A 6-7. században legyőzte ősellenségét, Tikalt, és kiterjedt vazallusi rendszert épített ki. Kaan királyainak keze a maja világ legtávolabbi zugába is elért (20-21. o.). A főváros helyének meghatározása régóta foglalkoztatta a kutatókat, de idővel egyértelművé vált, hogy az ország hatalmi centruma a ma Calakmul néven ismert romváros volt.Yaxchilán


Yaxchilán rövid, de ragyogó 8. századi fellendülése idején III. Itzamnaaj Bahlam és fia, IV. Madár Jaguár teljesen újjáépítette a várost. A Pasion és a Salinas folyó egyesüléséból született Usumacinta forgalmas vízi útként kötötte össze Petént a Mexikói-öböllel. A folyó patkó alakú kanyarulatában fekszik Yaxchilán városa, amelyet a híres angol régész, Alfred Maudslay fedezett fel 1882-ben. A ceremonális városközpont egy keskeny, ember alkotta teraszon áll a folyó déli partján, de a távolabbi karsztos hegyvidék lankáin és csúcsain is vannak jelentős építmények.


Piedras Negras


A Piedras Negras-i emlékművek felirataival kezdődött a hieroglifák megfejtése, és az ezeréves homályból először Usumacinta-parti város királyai emelkedtek ki. Piedras Negras különleges helyet foglal el a mezoamerikai régészet történetében. Tatiana Proskuriakoff az itteni feliratok vizsgálata során ,,törte fel" a maja hiegrolifák kódját, és ez a felfedezés tette lehetővé a klasszikus kori maja történelem és politika megismerését. Piedras Negras a legnagyobb az Usumacinta menti romvárosok közül. Yaxchilántól 40 kilométerre északnyugatra fekszik, a folyó fölé magasodó hegyvidék völgyeiben. Eredeti neve Yokib volt, ami talán azt jelenti : ,,bejárat".   


Palenque


A Janaab Pakal nagyszerű sírkamrájából híres Palenque történelmét a művészeti virágzás és a dinasztikus kudarcok sorozata határozta meg.  A chiapasi hegyvidék északi szegélyén fekvő Palenque egy mészkőplató peremén épült, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik az Usumacinta völgyéig és azon túl elnyúló, tágas síkságra. A várost híressé teszi kifinomult stílusú szobrászata, harmonikus arányú építészeti emlékei és mindenekelőtt a 7. században élt K'inich Janaab Pakal király pompázatos sírja - az ősi Mezoamerika egyik igazi csodája. Palenque különlegessége, hogy a más maja városokban megszokott monolit sztélék helyett a helyi uralkodók minden figyelmüket az épületszobrászatra fordították.Toniná


A dombtetőre épült Toniná emlékművein látható megkötözött foglyok a hódító királyok, például Baaknal Chaak kíméletlenségéről tanúskodnak. Toniná meredek hegyoldalba vájt szertartási központja lélegzetelállító látvány. A főtér felől az akropolisz hét terasza egyetlen hatalmas piramishegynek látszik egymásra torlódó templomaival és palotáival. A város az Ocosingo-völgyben fekszik, a chiapasi hegyvidék erdőivel borított hegycsúcsai között, távol a termékeny síkságtól. A hegyvidéki városok között ritkaságnak számít klasszikus kori dinasztikus történelmével, amit részben megmagyaráz a maja világ központjával fenntartott intenzív kapcsolat. Toninát zord katonai sasfészeknek szokták lefesteni, de az elmúlt évek felfedezései megmutatták szelídebb arcát.


Copán


Az elmúlt évtizedek ásatásai során fény derült a maja világ délkeleti peremén fekvő művészeti központ változatos múltjára. Stephens és Catherwood első, 1840-es őserdei felfedezőútjának célpontja, Copán a manapság legalaposabban feltárt maja városok egyike. A város főként háromdimenziós kőfaragásainak felülmúlhatatlan szépségéről ismert. Érdekes módon ez a művészet nem a maja civilizáció központjában, hanem a távoli keleti peremvidék egy elzárt völgyében bontakozott ki. Az újabb kutatások nyomán Copánról kiderült, egyedülálló forrásokat őriz a dinasztikus hagyomány létrejöttéről, illetve a maják és Teotihuacán összetett kapcsolatáról.


Quiriguá


A kis Quiriguá lerázta a copáni igát, regionális központtá nőtte ki magát, ahol nagyszerű monumentális emlékművek álltak. A Motagua völgyének párás lapályán fekvő Quiriguá stratégiai fontosságú helyen épült, a felföldet a karibi partvidékkel összekötő kereskedelmi út mellet. Történelme nagy részében szerény, sőt jelentéktelen városka volt, és Copán befolyási zónájához tartozott. A 8. században azonban egykori patrónusa ellen fordult, és páratlan virágkort ért meg. A város szívében a lakosság számához képest aránytalanul nagyszabású ceremoniális központot alakítottak ki. A maja civilizáció valaha emelt legnagyobb sztéléi közül jónéhány Quiribuában található.


Epiógus: az istenkirályok bukása


A 10. század hajnalára az évszázadokon át virágzó dinasztikus politikai rendszer, amely Amerika, sőt a világ egyik legjelentősebb civilizációját létrehozta, teljesen elenyészett. A látványos összeomlás oka régóta foglalkoztatja a laikusokat és a tudósokat. Elméletek sokasága született, de a tények jórészt ismeretlenek.


Jegyzetek és bibliográfia


Köszönetnyílvánítás és a képek forrásai


Mutató 


Írjon véleményt!

Újdonságaink

Újdonságaink

Károly és Kamilla - Egy szerelem története
Új Akció -77 %
Termékkód: 10018
Camilla Parkers Bowles VII. Edward szeretőjének, Alice Keppelnek a dédunokája és egyben II. Károly egyenes ági leszármazottja ma már Károly herceg bri..
500 Ft 2 190 Ft
Nettó ár:500 Ft
Jack London sorozat
Új Akció -65 %
Termékkód: 9102
Jack London: Ádám előtt A skarlátJack London ezen regénye az emberiség távoli múltjába kalauzolja az olvasót. Főhőse egy különös oknál fogva képes a..
4 990 Ft 14 310 Ft
Nettó ár:4 990 Ft
Kertész Imre könyvcsomag
Új Akció -86 %
Termékkód: 9079
A tavaszra felkészülésünk előzetese képpen. Egy potom áru csomaggal készültünk! Mindenki a kerti munkákra gondol elsőre, de a munkát félre téve 10 kön..
2 990 Ft 20 710 Ft
Nettó ár:2 990 Ft
My Little Pony - Pontról pontra!
Új Akció -44 %
Termékkód: 10017
Emlékszel a hat híres sörényesre?A csapatra, amelyik nemrég megmentette Equestriát? Lássuk, mi történt velük azóta! Rarity azóta is vezeti a divatüzle..
500 Ft 899 Ft
Nettó ár:500 Ft
Kutyák - Simogasd meg!
Új Akció -34 %
Termékkód: 10016
Milyen parancsokat kell megtanulniuk a kutyáknak? Mivel etessük őket? Hogyan gondozzák a kölykeiket? Mindezt és még sok más hasznos információt megtan..
990 Ft 1 490 Ft
Nettó ár:990 Ft
Cicák - Simogasd meg!
Új Akció -34 %
Termékkód: 10015
Mitől különlegesek a macskák? Mivel etessük őket? Hogyan gondozzák a kölykeiket? Mindezt és még sok más hasznos információt megtanulhatnak a gyerekek ..
990 Ft 1 490 Ft
Nettó ár:990 Ft
Zöld vagy piros? - Pocket LÜK - Színes játékok, játékos színek
Új Akció -60 %
Termékkód: 10014
A Színes játékok, játékos színek füzet a Pocket LÜK termékcsalád része.A játékhoz a füzeten kívül a piros műanyag alaplap is szükséges. Az alaplap cso..
1 000 Ft 2 490 Ft
Nettó ár:1 000 Ft
Lumpi Lumpi gyógyító meséi - Egyszervolt hiszti
Új Akció -66 %
Termékkód: 10013
Kedves, rokonszenves, bajkeverő, ám kissé sértődékeny, és… kék pikkely borítja. Ki ne szeretné, ha ilyen sárkány lenne a képzeletbeli barátja?Barti ép..
750 Ft 2 190 Ft
Nettó ár:750 Ft
Pizsamaparti - pörgesd fel magad - 21 játék ottalvós bulikhoz
Új Akció -50 %
Termékkód: 10012
Vajon ki járja be leghamarabb a plázát? Ki dönti fel előbb a keksztornyot? És ki hozza lázba a tömeget a legkirályabb karaokéval? Üljetek össze a bará..
1 500 Ft 3 000 Ft
Nettó ár:1 500 Ft
My little pony - 5 perces mesék
Új Akció -50 %
Termékkód: 10019
Rarity álma végre megvalósulhat, és üzletet nyithat Canterlotban! Ám akkora a siker, hogynem győzi a megrendeléseket teljesíteni... Sárkányföldön új f..
1 250 Ft 2 499 Ft
Nettó ár:1 250 Ft
Rémségek cirkusza hangoskönyv 6 CD
Új Akció -78 %
Termékkód: 10011
Darren és Steve, a két barát ellátogat a titokzatos cirkuszba, amely az ódon kastély szomszédságában ütötte fel a táborát. A városban persze senki sem..
990 Ft 4 490 Ft
Nettó ár:990 Ft
Kismamák nagykönyve
Új Akció -20 %
Termékkód: 7808
Ez a nagy sikerű, több kiadást megért kötet nélkülözhetetlen útmutató a várandósságtól a gyermek hároméves koráig Az első olyan babakönyv, amely ábrá..
5 600 Ft 6 999 Ft
Nettó ár:5 600 Ft
Rozsban a fogó
Új Akció -20 %
Termékkód: 5932
Ötven évvel az első magyar megjelenése után új fordításban kerül az olvasók elé Salinger regénye. Főhőse, Holden Caulfield tizenhét éves amerikai gimn..
2 960 Ft 3 699 Ft
Nettó ár:2 960 Ft
Emelkedés
Új Akció -20 %
Termékkód: 8344
Castle Rock kisvárosában, Stephen King számos ikonikus történetének helyszínén él Scott Carey, az elvált belsőépítész. Monoton mindennapjait leginkább..
3 200 Ft 3 990 Ft
Nettó ár:3 200 Ft
Vörös és fekete - Európa Diákkönyvtár
Új Akció -30 %
Termékkód: 7780
Életében ​kevesen méltányolták ezt a különös-kalandos életű, zárkózott írót. Maga is csak arra számított, hogy majd ennek a regényének a megjelené..
1 330 Ft 1 899 Ft
Nettó ár:1 330 Ft
A Szent Johanna gimi 1. - Kezdet
Új Akció -30 %
Termékkód: 5424
Egy sorozat a való életről Egy sorozat, amely itt és most játszódik Srácok, akik olyanok, mint te és mégis mások A történet rólad is szól!Új magya..
2 450 Ft 3 499 Ft
Nettó ár:2 450 Ft
A suttogó titkai 1. - A csecsemő gondozása és nevelése
Új Akció -20 %
Termékkód: 5223
Suttogónak eredetileg azt nevezték, aki különleges képessége folytán pusztán türelemmel és halk szavakkal lecsillapít egy megvadult lovat. Tracy Hoggn..
3 200 Ft 3 999 Ft
Nettó ár:3 200 Ft
Mr. Mercedes
Új Akció -20 %
Termékkód: 5743
Kontroll. Káosz. Sötétség. Egy pangó közép-nyugati kisvárosban, a fagyos kora hajnali órákban munkanélküliek százai állnak sorban az állásközvetítő el..
3 030 Ft 3 790 Ft
Nettó ár:3 030 Ft
Jóga testnek és a léleknek kézikönyv
Új Akció -20 %
Termékkód: 7885
Kevesebb ​stressz – Jobb közérzet – BékeA kifejezetten kezdők számára íródott Jóga a testnek és a léleknek kézikönyv kíméletesen vezet végig az alapve..
3 600 Ft 4 500 Ft
Nettó ár:3 600 Ft
A gyűrűk ura I.-III.
Új Akció -20 %
Termékkód: 7699
A mű első megjelenésének ötvenedik évfordulója alkalmából alaposan felújított angol kiadás nyomán mi is gondos ellenőrzésnek vetettük alá a könyvet, e..
10 400 Ft 12 999 Ft
Nettó ár:10 400 Ft
Országúton - A mélység lakói
Új Akció -38 %
Termékkód: 6599
Jack London klasszikus regénye - Jack London vakmerő és fölfedezőkész szerző volt a haditudósítóként is - az orosz-japán háborút tulajdonképpen végigh..
990 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:990 Ft
Fehér agyar
Új Akció -38 %
Termékkód: 6600
Jack London klasszikus regénye - 2016-ban száz éve, hogy itt hagyta a világot Jack London, az amerikai irodalom nagy alakja, műfajok egész sorának ú..
990 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:990 Ft
Játékos hősök - zsírkrétás színezőkönyv
Új Akció -20 %
Termékkód: 10010
Fogd az apró zsírkrétákat, és keltsd életre kedvenc hőseidet a könyv lapjain! Színezőkönyv apró kezekbe való zsírkrétákkal...
1 600 Ft 1 999 Ft
Nettó ár:1 600 Ft
Mancsmesék 1. - 3 izgalmas mentőakció
Új Akció -20 %
Termékkód: 10009
Indulj bevetésre kedvenc kutyijaiddal! Most három rendkívüli mentőakcióban is velük tarthatsz!A Mancs Őrjárat és Merész Danny egy vadnyugati kalandp..
2 160 Ft 2 699 Ft
Nettó ár:2 160 Ft
Kisvakond az állatkertben
Új Akció -19 %
Termékkód: 10008
A színes, interaktív lapozó versek és tréfás kérdések segítségével ismerteti meg az óvodás korú közönséggel az állatkerti állatokat...
800 Ft 990 Ft
Nettó ár:800 Ft
Kisvakond és a számok
Új Akció -20 %
Termékkód: 10007
Az óvodás korú közönségnek szól ez a színes lapozó, amely tréfás versek segítségével tanítja meg a számokat egytől tízig...
800 Ft 999 Ft
Nettó ár:800 Ft
Vuk
Új Akció -20 %
Termékkód: 10006
Vuk családjának életét kioltotta a simabőrű. A rakoncátlan rókakölyköt nagybátyja, az öreg Karak veszi védelmébe. Megtanítja vadászni, megismertet..
2 160 Ft 2 699 Ft
Nettó ár:2 160 Ft
Zsákbamacska - Versek óvodásoknak
Új Akció -20 %
Termékkód: 8204
Bartos Erika pontosan tudja, mi érdekli az egészen piciket és az óvodásokat! Most -a sok mesekötet után- versbe foglalta mindazt, ami a számukra lénye..
2 240 Ft 2 799 Ft
Nettó ár:2 240 Ft
Zengő ABC
Új Akció -20 %
Termékkód: 8203
Móra Ferenc verses ábécéjét játékos olvasási gyakorlatokkal Justné Kéry Hedvig egészítette ki. A gyerekeknek szóló kötetet K. Lukáts Kató rajzai díszí..
1 600 Ft 1 999 Ft
Nettó ár:1 600 Ft
Zakatoló - Gyerekversek
Új Akció -20 %
Termékkód: 5518
Bartos Erika legújabb gyerekverskötetét minden bizonnyal ugyanúgy szeretik majd a bölcsődések és óvodások, mint a népszerű szerző előző, nagy sikerű v..
2 240 Ft 2 799 Ft
Nettó ár:2 240 Ft
Vidám mesék
Új Akció -20 %
Termékkód: 8201
Szerencsés egybeesés, ha a grafikus író is egyben, és egyik kezével ír, a másikkal rajzol. Ez Szutyejev esetében majdnem szó szerint így van. "Amikor ..
2 400 Ft 2 999 Ft
Nettó ár:2 400 Ft
Vackor az első bében
Új Akció -20 %
Termékkód: 8199
Micsoda mulatság egy mackógyerek az osztályban! Nagy mancsa és körme ellenére Vackor ügyesen tornázik, könnyen megtanul olvasni és számolni, és hamaro..
2 400 Ft 2 999 Ft
Nettó ár:2 400 Ft
Thomas, a gőzmozdony - Kezdődhet a játék!
Új Akció -20 %
Termékkód: 8962
Indulásra felkészülni, kezdődhet a játék! Thomas és barátai a legkisebbeket is új kalandokra hívják...
1 040 Ft 1 299 Ft
Nettó ár:1 040 Ft
Thomas, a gőzmozdony - A különleges küldemény
Új Akció -20 %
Termékkód: 8440
Mesés színező és foglalkoztatóMiközben Percy a postát juttatja célba, Thomasra fontos feladat vár: egy különleges küldeményt kell a kikötőből a Kövér ..
560 Ft 699 Ft
Nettó ár:560 Ft
Születésnap
Új Akció -20 %
Termékkód: 8194
Az Eperjes Benjámin utca egyik hosszúkás, háromemeletes házának lakói meglepődve figyelik, hogyan lesz a kis cserfes, szertelen Illés Boriból szorgos,..
2 400 Ft 2 999 Ft
Nettó ár:2 400 Ft
Százlábú - versek óvodásoknak
Új Akció -20 %
Termékkód: 8192
Bartos Erika: Százlábú - Versek óvodásoknak. Az ország kedvenc mesélője, Bartos Erika újabb verseskötettel jelentkezik, melyben ezúttal nem szilvásgom..
2 240 Ft 2 799 Ft
Nettó ár:2 240 Ft
Segítség, ember! (M)
Új Akció -20 %
Termékkód: 8189
Mi történne, ha az állatok beszélni tudnának? Alighanem jól megmondanák a véleményüket rólunk, emberekről. Ebben a könyvben negyvenöt állat beszél, mo..
2 000 Ft 2 499 Ft
Nettó ár:2 000 Ft
Öreg néne őzikéje
Új Akció -20 %
Termékkód: 8185
A törött lábú őzgidát meggyógyító öreg néne annyira közismert, hogy már-már azt hinnénk, népmesei alak, pedig Fazekas Anna írta, és Róna Emy rajzolta ..
1 600 Ft 1 999 Ft
Nettó ár:1 600 Ft
Mancsőrjárat - Szuper őrjárgányok
Új Akció -20 %
Termékkód: 8960
A kutyik újabb izgalmas mentőakcióra indultak, és mindnyájan hozták őrjárgányaikat is. Ezen a küldetésen te is velük tarthatsz - elég, ha előkészíted ..
800 Ft 999 Ft
Nettó ár:800 Ft
Mancsőrjárat - Izgalmas küldetések (matricás foglalkoztatókönyv)
Új Akció -20 %
Termékkód: 8619
Dzsungelben, víz alatt vagy hófödte hegytetőn - a Mancs Őrjárat mindig bevetésre kész! A színes oldalakon sok-sok izgalmas kaland, játék, fejtörő és m..
1 200 Ft 1 499 Ft
Nettó ár:1 200 Ft
Mancsőrjárat - Bátor hősök (matricás foglalkoztatókönyv)
Új Akció -20 %
Termékkód: 8618
Új bevetések, csupa izgalmas, furfangos és mókás feladat vár rád és a Mancs Őrjáratra! Tarts a kutyikkal a színes oldalakon, játssz a matricákkal, és ..
1 200 Ft 1 499 Ft
Nettó ár:1 200 Ft
A kisvakond és a nyár
Új Akció -20 %
Termékkód: 8959
A kisvakond nagy szeretettel gondozza a virágokat. Mi történik az óduba bezárt szőrös hernyókkal? A nyár csupa csodás meglepetés! 12 oldalas színes la..
1 200 Ft 1 499 Ft
Nettó ár:1 200 Ft
A kis herceg - puha
Új Akció -20 %
Termékkód: 8176
Egy gyermek utazásának története, aki ártatlan szemével értetlenül figyeli a felnőttek világát. Hat bolygón tett látogatás tanítja meg a kis herceget,..
1 200 Ft 1 499 Ft
Nettó ár:1 200 Ft
Hetvenhét magyar népmese
Új Akció -20 %
Termékkód: 8172
A kötetben olvasható mesék a tizennégymilliós magyarság megtelepülésének legkülönbözőbb tájain teremtek; magukon hordják így e tájak sajátos mondatala..
3 200 Ft 3 999 Ft
Nettó ár:3 200 Ft
Gőgös Gúnár Gedeon
Új Akció -20 %
Termékkód: 8170
A Gőgös Gúnár Gedeont szülők és kisiskolások nemzedékei ismerték meg. A mesék, versek zöme szándékosan hiányos betűkészlettel íródott, azért, hogy már..
2 400 Ft 2 999 Ft
Nettó ár:2 400 Ft
Bárányfelhők - Gyerekversek
Új Akció -20 %
Termékkód: 8162
"...Szépség, tisztaság, gyermeki őszinteség ragyog ránk ezekből a városi, nagyvárosi fogantatású versekből, rajzokból. De azt, hogy a benzingőzös nagy..
2 240 Ft 2 799 Ft
Nettó ár:2 240 Ft
Anyám tyúkja
Új Akció -10 %
Termékkód: 10004
Petőfi Sándor mindenki által közismert verse az Anyám tyúkja elevenedik meg egy leporellón Radvány Zuzsa rajzain keresztül. A kedves verset a kicsik í..
765 Ft 850 Ft
Nettó ár:765 Ft
Áldás álruhában
Új Akció -10 %
Termékkód: 10000
Isabelle ​McAvoy egy neves párizsi művészeti galéria fiatal gyakornokaként ismerkedik meg egy előkelő, vagyonos, de a világtól elvonultan élő, nála jó..
2 520 Ft 2 799 Ft
Nettó ár:2 520 Ft
Üvöltő szelek
Új Akció -10 %
Termékkód: 10003
Szerelem, gyűlölet, bosszú. Páratlan érzelmi intenzitással, felemelően ábrázolt, erőtől duzzadó történet Catherine és Heathcliff sírig - s talán azon ..
2 690 Ft 2 990 Ft
Nettó ár:2 690 Ft
Felhőharcosok I-II
Új Akció -10 %
Termékkód: 10002
Paul Sarkady professzor, a csacsapoja kultúra kutatója expedíciót vezet Peruba, a már régen kihalt nép emlékeinek tanulmányozására. Már az expedíció i..
4 050 Ft 4 499 Ft
Nettó ár:4 050 Ft
Elveszítve és megtalálva
Akció -10 %
Termékkód: 10001
Minden azzal kezdődött, hogy előkerült egy doboznyi régi szerelmes levél, és feldőlt egy létra. Madison Allen, a neves fotóművésznő, miután felnevelte..
2 520 Ft 2 799 Ft
Nettó ár:2 520 Ft
Zarah öröksége
Akció -10 %
Termékkód: 9999
Zarah és családjának története ott folytatódik, ahol az első kötetben abbamaradt: Carla, az asszony nemrég megtalált unokája épp egy titkos küldetésre..
4 500 Ft 4 990 Ft
Nettó ár:4 500 Ft
Zarah álma
Akció -10 %
Termékkód: 9998
 nagysikerű Zarah trilógia (Zarah, Zarah öröksége) befejező kötete.„Nem az az ember lesz boldog, aki szerencsés, vagy a sorsa kegyes volt hozzá, ..
4 500 Ft 4 990 Ft
Nettó ár:4 500 Ft
Zarah
Akció -10 %
Termékkód: 9996
Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá...
4 500 Ft 4 990 Ft
Nettó ár:4 500 Ft
A madár - Kis felfedező zsebkönyvek
Akció -70 %
Termékkód: 7990
Milyen szépek a madarak! A repülésük, a tollaik, a tojásaik, a fészkük! Ismerd meg őket közelebbről. Pedagógusok és szakemberek közreműködésével ..
500 Ft 1 690 Ft
Nettó ár:500 Ft
Boci-Boci tarka - leporelló
Akció -10 %
Termékkód: 8375
Mondókás leporelló kicsiknek Radvány Zsuzsa rajzaival...
765 Ft 850 Ft
Nettó ár:765 Ft
Süss fel nap - leporelló
Akció -10 %
Termékkód: 8376
Mondókás leporelló kicsiknek Radvány Zsuzsa rajzaival...
765 Ft 850 Ft
Nettó ár:765 Ft
Örökölt sors
Akció -10 %
Termékkód: 8378
Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk tört..
3 025 Ft 3 360 Ft
Nettó ár:3 025 Ft
Vadócok a bükkben
Akció -74 %
Termékkód: 9105
A szerző írja könyvéről: "Szülőföldem, a vadregényes Bükk szebbnél szebb tájai elevenednek meg e lapokon. A szelíd-erdős hegyekből a magos dombokr..
590 Ft 2 300 Ft
Nettó ár:590 Ft
Nyúl Péter és barátai
Akció -10 %
Brúnó Budapesten - Budapest környéke
Akció -10 %
Termékkód: 9997
A hatkötetesre tervezett sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit. A Budapest környéke című kötetből a ..
4 490 Ft 4 990 Ft
Nettó ár:4 490 Ft
Álom doktor
Akció -20 %
Termékkód: 5984
A ragyogás folytatásában a gonosz ismét visszatér közénk. A kisfiú, aki annak idején annyi rémséget élt át a Panoráma Szállóban, immár felnőttként, mi..
4 000 Ft 4 990 Ft
Nettó ár:4 000 Ft
Vidám vakáció 1. - Szórakoztató feladatok a szünidő minden napjára (Geronimo Stilton)
Akció -45 %
Termékkód: 5292
Drága rágcsálóbarátaim!Az iskola véget ért, nyakunkon a vakáció, nekem pedig támadt egy extraegeres ötletem.Barátaimmal vidám kis szellemi akadálypály..
990 Ft 1 799 Ft
Nettó ár:990 Ft
Vidám vakáció 2. - Szórakoztató feladatok a szünidő minden napjára (Geronimo Stilton)
Akció -45 %
Termékkód: 5293
Drága rágcsálóbarátaim!Ti is szerettek játszani, ugye? A nyár kiváló alkalom arra, hogy sokat pihenjünk és játsszunk, ezért a barátaimmal összeállítot..
990 Ft 1 799 Ft
Nettó ár:990 Ft
A titkos város
Akció -67 %
Termékkód: 9904
Hogy kicsoda Tea Stilton? Sportos, talpraesett, elbűvölő egérlány! Ő a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója. Az újság szerkesztőségét bátyja, a hí..
1 190 Ft 3 599 Ft
Nettó ár:1 190 Ft
A kék vér gyermekei I-II
Akció -10 %
Termékkód: 9986
A KÉK VÉR GYERMEKEI a Szíriusz-rendszer családjához tartozó földi emberek. A kékség egy magas szintű tudatállapot, rezgésminőség. Tobozmirigyünk kalci..
6 750 Ft 7 500 Ft
Nettó ár:6 750 Ft
Kézikönyv mérgező emberekhez
Akció -10 %
Termékkód: 9989
A „Psychopath free” és a „Whole Again” című bestsellerek először magyar nyelven - két könyv egy kötetben! Ebben a kiadványban tehát két egymást kiegés..
7 190 Ft 7 990 Ft
Nettó ár:7 190 Ft
A hálózat pénze
Akció -10 %
Termékkód: 9987
Informális hálózatok, átláthatatlan kapcsolatrendszerek és ellenséges titkosszolgálatok küzdenek egymással vagy játszanak össze annak függvényében, ho..
3 140 Ft 3 490 Ft
Nettó ár:3 140 Ft
Az impexek kora
Akció -10 %
Termékkód: 9988
A hetvenes évek elejétől egy láthatatlan birodalom komisszárjai egyre nagyobb befolyást gyakoroltak Magyarország gazdasági életére. A korabeli állami ..
3 590 Ft 3 990 Ft
Nettó ár:3 590 Ft
Az Orbán-szabály - Tíz fejezet az Orbán-korszak első tíz évéről - Új Idők
Akció -10 %
Termékkód: 9985
G. Fodor Gábor meg akarja érteni és értetni, hogy hogyan lett egy 25 éves, tehetséges, érzékeny fiatalemberből megkerülhetetlen, közösségének stabil j..
3 140 Ft 3 490 Ft
Nettó ár:3 140 Ft
Mesepszichológia 2. - Útravaló kényes nevelési helyzetekhez
Akció -10 %
Termékkód: 8586
A Mesepszichológia első részében a mese szerepére, az életkori sajátosságoknak megfelelő meseválasztásra és a mese érzelmi intelligencia fejlesztő hat..
3 025 Ft 3 360 Ft
Nettó ár:3 025 Ft
Mesepszichológia - Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban
Akció -10 %
Termékkód: 8585
Kutatások igazolják, hogy az életben való beválásunk nem csak értelmi képességeinken múlik. Az igazi sikereket és ami még fontosabb! - a belső harmóni..
2 835 Ft 3 150 Ft
Nettó ár:2 835 Ft
Vakok között a király
Akció -84 %
Termékkód: 9995
Szerte az egész országban, így Prince George megyében is játszanak egy játékot. A függönyöket behúzzák, az ajtók zárva, vágni lehet a füstöt oda..
490 Ft 2 980 Ft
Nettó ár:490 Ft
Balaton angol
Akció -83 %
Termékkód: 9994
"The book in the reader's hands is one that warns us of the above message, it teaches us to appreciate the treasures we have, be it as humble as t..
1 000 Ft 5 990 Ft
Nettó ár:1 000 Ft
Szuper 3d-s kifestő - Világűr
Akció -50 %
Termékkód: 9993
Nem találkoztam még 3D-s kifestővel, nem is értettem először, hogyan működik, hiszen attól, hogy hagyományos ceruzával színezünk nem lesz térhat..
500 Ft 999 Ft
Nettó ár:500 Ft
Képes szótár gyerekeknek magyar-kínai
Akció -55 %
Termékkód: 9991
A színes illusztrációk segítségével könnyedén elsajátíthatják gyermekeink a mindennapi életben használt leggyakoribb szavakat az otthonnal, az idő..
650 Ft 1 450 Ft
Nettó ár:650 Ft
Képes szótár gyerekeknek magyar-orosz
Akció -55 %
Termékkód: 9990
A színes illusztrációk segítségével könnyedén elsajátíthatják gyermekeink a mindennapi életben használt leggyakoribb szavakat az otthonnal, az idő..
650 Ft 1 450 Ft
Nettó ár:650 Ft
Képes szótár gyerekeknek magyar-spanyol
Akció -55 %
Termékkód: 9989
A színes illusztrációk segítségével könnyedén elsajátíthatják gyermekeink a mindennapi életben használt leggyakoribb szavakat az otthonnal, az idő..
650 Ft 1 450 Ft
Nettó ár:650 Ft
Varázsképek természetismeretből 1-2 osztályosoknak
Akció -60 %
Termékkód: 9989
Találd ki, mit rejtenek a képek!A titkot könnyen megfejtheted, ha megnézed a színtáblázatot, és kiszínezed a részleteket a jelek szerint...
180 Ft 450 Ft
Nettó ár:180 Ft
Lufivarázs haladóknak
Akció -22 %
Termékkód: 646
   A lufik minden kisgyermeket elvarázsolnak, szinte minden gyermekeknek szóló rendezvényen találkozunk lufiárusokkal. A lufihajtogatás viszont egésze..
650 Ft 830 Ft
Nettó ár:650 Ft
A csonkolás művészete
Akció -82 %
Termékkód: 9987
A ​fasiszta Magyarország első Mars-utazója, az egri borok után nyomozó uniós kommandósok, az öccsüket genetikailag átszabó gyerekek, a három testő..
350 Ft 1 980 Ft
Nettó ár:350 Ft
High school musical kulisszatitkok és tesztek
Akció -81 %
Termékkód: 9986
Mi a legelső dal címe, amit Troy és Gabriella együtt énekel a High School Musicalben? A: What I have Been Looking For. B: Breaking Free. C: Start o..
350 Ft 1 799 Ft
Nettó ár:350 Ft
Vilma néni szakácskönyve
Akció -50 %
Termékkód: 9985
Rövid ismertető:Amikor Vilma néni szakácskönyve 1955-ben először megjelent, óriási sikert aratott: néhány nap alatt elkapkodták. A könyv nem vélet..
380 Ft 760 Ft
Nettó ár:380 Ft
Őszintén a klimaxról
Akció -44 %
Termékkód: 9984
Egy kaliforniai iroda falán a következő felirat áll: „A nőknek nme hőhullámaik, hanem energiakitöréseik vannak." - Mit is jelent valóban a klimax ..
390 Ft 700 Ft
Nettó ár:390 Ft
Első kérdéseim és válaszaim - Az állatok
Akció -25 %
Termékkód: 7314
Csipi csibe nagyobb már, mint az óvodát most kezdő társai. Ő már középső csoportos, és mindent jobban tud a kicsiknél.Hogy miért? Mert állandóan kérde..
299 Ft 399 Ft
Nettó ár:299 Ft
Körhinta
Akció -80 %
Termékkód: 7466
A gyerekek ideje a felnőttek zsebében van. A Mérleghinta-kötetért Finlandia Junior-díjat kapott szerzőpáros, Timo Parvela és Virpi Talvitie ezúttal is..
500 Ft 2 500 Ft
Nettó ár:500 Ft
Hát ez gyerekjáték! 2
Akció -48 %
Termékkód: 2909
60 játékos feladat kicsiknek. Ügyességi, logikai, fejlesztő és egyéb játékok kisebb és nagyobb gyerekek számára...
300 Ft 575 Ft
Nettó ár:300 Ft
Késhet a tavasz? Tanulmányok Shelley poétikájáról
Akció -96 %
Termékkód: 9982
Ez a könyv az angol romantika egyik leglátványosabb költői és gondolkodói pályáját tárgyalja, Percy Shelley életművét...
150 Ft 3 570 Ft
Nettó ár:150 Ft
Túl a csokoládéhaborún
Akció -71 %
Termékkód: 9981
A Trinity és a Csokoládéháború történetének folytatásában Archie Costello egyre ördögibb, rafináltabb fortélyokat eszel ki, részben az iskola megb..
500 Ft 1 750 Ft
Nettó ár:500 Ft
Svédasztal
Akció -41 %
Termékkód: 9979
Sorozatunk e kötetében a svédasztalra szánt, vegyes ételkülönlegességeket válogattuk össze, amelyek közül az évszaknak, kedvünknek vagy akár pénz..
290 Ft 490 Ft
Nettó ár:290 Ft
Az ezüstág
Akció -80 %
Termékkód: 9978
Erőszak és nyugtalanság söpör végig Britannia római provincián. Az uralkodót letaszítják trónjáról, és egy zsarnok veszi át a helyét. Két fiatalem..
500 Ft 2 499 Ft
Nettó ár:500 Ft
A dalmata
Akció -54 %
Termékkód: 9977
Köny arról, hogy mit kell tudni a dalmata származásáról, vásárlásáról, tenyésztéséről, táplálásáról, tartásáról, ápolásáról, kiképzéséről, kiállít..
390 Ft 850 Ft
Nettó ár:390 Ft
A bajnok benned él
Akció -24 %
Termékkód: 9975
A bajnok benned él - Képekkel, idézetekkel ellátott színes motivációs könyv Rövid ismertető: "Sírni csak a győztesnek szabad." - Székely Éva a Nem..
950 Ft 1 250 Ft
Nettó ár:950 Ft
Történelmi pillanatok - jelen ünnepek, évfordulók
Akció -21 %
Termékkód: 9974
Egyetemes történelmi neves dátumok és történések, csaták, háborúk, neves időpontok lexikon szerű felsorolása és rövid leíratok az eseményekről!..
700 Ft 890 Ft
Nettó ár:700 Ft
Die Weingastronomie der Balaton-Region
Akció -88 %
Termékkód: 9973
A balatoni régió borai német nyelven...
550 Ft 4 600 Ft
Nettó ár:550 Ft
A halottidéző - A hallhatatlan Nicholas Flamel titkai 2.
Akció -70 %
Termékkód: 9972
Dr. John Dee, a Halottidéző, a Sötét Ősök evilági fővezére eddigi legaljasabb cselét veti be, hogy felbomlassza a Flamel körül kovácsolódó szövets..
840 Ft 2 799 Ft
Nettó ár:840 Ft
Magyar képzőművészek Franciaországban
Akció -62 %
Termékkód: 9971
Franciaország, különösen Párizs jelentősége és szerepe a 20. századi modern képzőművészet történetében közismert - óriási irodalom áll az érdeklőd..
2 500 Ft 6 495 Ft
Nettó ár:2 500 Ft
Karmazsin varázslat - Bűbájos boszorkák
Akció -86 %
Termékkód: 9970
Prue, Piper és Phoebe megannyi harc után végre a megérdemelt, démon-mentes időszakot élvezik. Nem tudják azonban, hogy egy warlockcsoport vadászik..
500 Ft 3 490 Ft
Nettó ár:500 Ft
Harminchárom Harminchárom
Akció -81 %
Termékkód: 6503
"György Attila regénye megrázó olvasmány. Nem tudom, hogy miért az, de az. Szárazan, szenvtelenül kopognak benne a szavak. Monoton gurulnak egymás..
300 Ft 1 590 Ft
Nettó ár:300 Ft
Kalliopé
Akció -82 %
Termékkód: 9969
"Kóborló hadak, elveszett lelkek hordái, sodródó magányosok járják ezt a földrészt évezredek óta" - mondja Eta, akit sorsa egy másik földrészre is..
300 Ft 1 650 Ft
Nettó ár:300 Ft
A tökéletes óramű
Akció -67 %
Termékkód: 9968
Tik-tak, tik-tak… Némelyik történet olyan, akár egy óra. Ha elindították, semmi sem állíthatja meg… Egy gyötrődő órásinas – és egy halálosztó pánc..
290 Ft 890 Ft
Nettó ár:290 Ft
Time for english - Bird suprise
Akció -83 %
Termékkód: 9966
A könyv és a 12 perces rajzfilm óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól.A nyelvtanulást nem lehet elég korán kezdeni. Az egészen kis korban elkezdet..
500 Ft 2 900 Ft
Nettó ár:500 Ft
Disney magic english - animals
Akció -67 %
Termékkód: 9965
A Játék a szavakkal foglakoztatók a gyermek szókincsének bővítését  célozzák témák szerint, a gyermek kíváncsiságának és jellemző érdeklődési..
150 Ft 450 Ft
Nettó ár:150 Ft
A kecskeméti művésztelep (1909-1944)
Akció -80 %
Termékkód: 9964
A Művészcsoportok sorozat második kötete a Kecskeméti Művésztelepet mutatja be. A 20. század tízes éveiben megalakuló, majd a negyvenes évekig fen..
990 Ft 4 990 Ft
Nettó ár:990 Ft
A három kismalac
Akció -40 %
Termékkód: 9963
Játszd el a mesét egy csodálatos házi színpadon. Állítsd össze a színházat, mozgasd a szereplőket, helyezd el a díszleteket, majd kezdődhet a játé..
1 190 Ft 1 990 Ft
Nettó ár:1 190 Ft
Piroska és a farkas
Akció -40 %
Termékkód: 9962
Játszd el a mesét egy csodálatos házi színpadon. Állítsd össze a színházat, mozgasd a szereplőket, helyezd el a díszleteket, majd kezdődhet a játé..
1 190 Ft 1 990 Ft
Nettó ár:1 190 Ft