Menü
Kosár

Írók (Világot formáló emberek)

Írók (Világot formáló emberek)
Írók (Világot formáló emberek)
Akció -41 %
Írók (Világot formáló emberek)
Írók (Világot formáló emberek)
Írók (Világot formáló emberek)
  • Készlet: 2–3 nap
  • Termékkód: 7683
  • Szerző: Milos Mijatovic
  • ISBN: 9789635100033

  • belív:színes
  • Védőborító:nincs
  • Oldalszám: 36
  • Méret: 21x27 cm
  • Kötés: keménytáblás
  • Kiadó: TKK

1 000 Ft
1 690 Ft
Nettó ár: 1 000 Ft
Ár hűségpontban: 1000

Általános iskolás gyerekek számára készült ismeretterjesztő sorozat, amelyből a világot formáló emberekről tudhatunk meg fontos és hasznos dolgokat.

A sorozat hat részből áll: Feltalálók, Uralkodók, Írók, Festők, Tudósok, Zeneszerzők.


A könyvben bemutatott írók:


Homérosz

(Élt valamikor Kr. e.1200 és 750 között)

Homérosz ókori görög költő volt, akit két nagy eposz írójának is tartanak: az Iliász és az Odüsszeia a trójai háborúról3 szól, de néhány későbbi művet is neki tulajdonítanak. Bár nem tisztázott, hogy mikor is élt pontosan, és hogy ő maga írta-e ezeket a műveket, vagy hogy egyáltalán létezett-e, Homéroszt mégis az első költőnek és az irodalom megalapítójának tartják a nyugati civilizációban.


Dante Alighieri

(c.1265, Firenze, Olaszország–1321, Ravenna, Olaszország)

Dante középkori olasz költő, filozófus és politikus volt. Leghíresebb műve az Isteni színjáték című elbeszélőköltemény-trilógia, amiben leírta az emberiség teljes sorsát a kereszténység szempontjából. Őt tartják a modern olasz nyelv atyjának, az Isteni színjátékot pedig az egyik legösszetettebb és legkifinomultabb írott műnek a világirodalom történetében.


William Shakespeare

(1564, Stratford-upon-Avon, England–1616, Stratford-upon-Avon, England)

Shakespeare a valaha volt legnagyobb drámaíró.1 9 tragédiát, 16 komédiát, 7 történelmi darabot és számos verset írt, valamint több mint 3000 új szót vezetett be az angol nyelvbe. Műveit a világ szinte minden nyelvére lefordították, darabjai pedig még mindig a legjátszottabbak közé tartoznak, és számos forgatókönyv is épül rájuk. Legismertebb munkái a Hamlet és a Rómeó és Júlia.


Johann Wolfgang von Goethe

(1749, Frankfurt am Main, Németország–1832, Weimar, Németország)

Goethe az európai neoklasszicizmus1 és romanticizmus2 legjelentősebb írója. Olyan fontos volt a németeknek, mint Shakespeare3 az angoloknak. Regényeket, verseket, színdarabokat, tudományos munkákat írt a fénnyel és botanikával kapcsolatban. Regénye, Az ifjú Werther szenvedései egy egész irodalmi mozgalom4 legjelentősebb műve volt, míg tragédiája, a Faust sokak szerint a német irodalom legjobb alkotása.


Mary Shelley

(1797, London, Anglia‒1851, London, Anglia)

Mary Goldwin, később Mary Shelley egy kivételes angol regény-, útikönyv- és drámaíró. Ő a szerzője a valaha volt egyik legjobb horror regénynek, a Frankensteinnek, amely egy orvostanonc történetét meséli el, aki elektromos áram segítségével emberi testekből létrehoz egy szörnyet. Képzelőereje és írói zsenialitása még ma is inspirálja a népszerű tudományos-fantasztikus és horror kultúrát.


Victor Hugo

(1802, Besançon, Franciaország–1885, Párizs, Franciaország)

Victor Hugo a romantikus korszak legfontosabb írója volt. Verseket, színdarabokat és regényeket írt, de emellett remek festő és befolyásos politikus is volt. Nagy hatást gyakorolt mind a francia, mind a világirodalomra, szinte minden utána következő íróra. A Notre-Dame-i toronyőr és A nyomorultak című regényeket sokan a valaha írt legjobb műveknek tartják.


Edgar Allan Poe

(1809, Boston, USA–1849, Baltimore, USA)

Edgar Allan Poe az amerikai romanticizmus legjelentősebb képviselője és a (gót) sci-fi vagy horror irodalom fejlődésének kulcsfigurája volt. Hatalmas életműve, csakúgy mint élete, tele van titkokkal és kísérteties gondolatokkal a halál folyamatos keresésével kapcsolatban. Emellett szigorú kritikus és egy irodalmi magazin szerkesztője volt.


Charles Dickens

(1812, Portsmouth, Anglia–1870, Higham, Anglia)

Charles Dickens a viktoriánus kor1 legnagyobb brit regény- és színdarabírója, újságírója és kritikusa volt. Irodalmi munkássága a világ egyik legolvasottabb írójává és a gyerekek kedvenc szerzőjévé tette. A Twist Oliver és a David Copperfield még két évszázaddal később is a gyerekek leghíresebb irodalmi hősei között szerepelnek.


Fjodor M. Dosztojevszkij

(1821, Moszkva, Oroszország–1881, Szentpétervár, Oroszország)

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij volt a kulcsfontosságú író a romanticizmus és a modern irodalom1 átmenete között Oroszországban és Európában. A lélektani2 regény3 megalkotójaként az egyik legismertebb író lett az irodalom történetében. Újságíró, filozófus és politikai kritikus is volt. Regényei, a Bűn és bűnhődés és a Karamazov testvérek teljesen megváltoztatták az emberábrázolás módját az addigiakhoz képest.


Lev Ny. Tolsztoj

(1828, Jasznaja Poljana, Oroszország‒1910, Astapovo, Oroszország)

Lev Nyikolajevics Tolsztoj az orosz realizmus1 legjelentősebb írója volt. Híres regényei, Háború és béke és az Anna Karenina minden idők egyik legjobb írójává tették őt. Arisztokrata földbirtokos családból származott, iskolákat nyitott és harcolt a parasztok jogaiért. Több mint száz különböző művet írt, köztük regényeket, novellákat, esszéket, színdarabokat, valamint pszichológiai és pedagógiai műveket.


Mark Twain

(1835, Florida, USA‒1910, Redding, USA)

Samuel Langhorne Clemens, vagy ismertebb nevén Mark Twain, amerikai író, aki olyan művekkel lett híres, amiket ma klasszikus kalandregényeknek nevezünk: a Tom Sawyer kalandjai és a Huckleberry Finn kalandjai, amelyekhez saját kalandos és érdekes élete adta az ihletet. Humorista, nyomdász, újságíró, egy gőzhajó kormányosa, aranybányász, vállalkozó, egyetemi előadó és feltaláló is volt.


Franz Kafka

(1883, Prága, Csehország–1924, Klosterneuburg, Ausztria)

Kafka az első író a 20. század elejéről, akinek hatása szinte minden modern íróra meghatározó volt. Az átváltozás és A per című művei az irodalmi jelentőségük mellett a popkultúrában is mély nyomot hagytak, főleg a filmekben. Nem publikált sokat életében, sok munkáját elpusztította, mert úgy gondolta, nem elég jók. Csak halála után vált ismertté és világhírűvé.


Ernest Hemingway

(1899, Oak Park, USA–1961, Ketchum, USA)

Hemingway híres amerikai író és újságíró volt. Regényei, főleg az Akiért a harang szól és Az öreg halász és a tenger a világirodalom klasszikusaivá váltak. Kilenc regényt, tíz igaz történeten alapuló történetet és számos más elbeszélést és levelet írt. Az újságírásban szerzett tapasztalatának köszönhetően egy modern, letisztult és egyértelmű írói stílust vezetett be az irodalomba. Pulitzer és Nobel-díjat is nyert.


Gabriel García Márquez

(1927, Aracataca, Kolumbia–2014, Mexikóváros, Mexikó)

Márquez kolumbiai regény-, újság- és színdarabíró, akinek a munkásságát a világirodalomban mágikus realizmusként1 emlegetik. Őt tartják a legfontosabb írónak a latin-amerikai irodalomban, aki spanyolul publikált. Leghíresebb művei a Száz év magány és a Szerelem a kolera idején. Munkásságért irodalmi Nobel-díjat és számos más kitüntetést kapott.

Umberto Eco

(1932, Alessandria, Olaszország–2016, Milánó, Olaszország)

Eco egy olasz filozófus, irodalmi kritikus, történész és szemiotikai professzor volt. Két regényéért, A rózsa neve és a Foucault-inga miatt a világ egyik legjobb írójának tartják. Nagyon sok díjat nyert élete során a tudományok különböző ágaiban. Tanulmányozta a kommunikáció modern formáit, főleg a televíziót, kulturális szerkesztőként is dolgozott, valamint gyermekeknek is írt könyveket.


Akikről még szót kell ejtenünk


Honoré de Balzac

(1799, Tours, Franciaország–1850, Párizs, Franciaország)

Balzac francia regény és színdarabíró, irodalmi kritikus volt. Nagyon nagy hatása volt az irodalmi realizmus fejlődésére. Több mint 90 regényt, novellát és elbeszélést írt az Emberi színjáték című sorozatának keretein belül. Műveiben ábrázolta és elemezte a francia társadalmat a napóleoni háborúk után. Leghíresebb műve a Goriot apó.


Jules Verne

(1828, Nantes, Franciaország–1905, Amiens, Franciaország)

Jules Verne1 francia költő, regény- és színdarabíró, aki a tudományos-fantasztikus műfajú műveiről a leghíresebb. Egyedülálló és vad képzelőereje nagyon sok ismert regény megírásához segítették hozzá: Utazás a Föld középpontja felé, Húszezer mérföldnyire a tenger alatt, 80 nap alatt a föld körül, A rejtelmes sziget. Verne olyan eseményekről, tudományos eszközökről írt, amiket az emberiség egy évszázaddal később valóban feltalált.


Thomas Mann

(1875. Lübeck, Németország–1955, Zürich, Svájc)

Thomas Mann német regény- és elbeszélésíró értelmiségi volt. Jelentős hatása volt egy egész irodalmi generációra Németországban és Európában. Gyakran használt mitológiai motívumokat karakterei sorsának leírásában. Leghíresebb művei a Halál Velencében novella, A Buddenbrook ház és A varázshegy című regények. Munkáiért irodalmi Nobel-díjat kapott.


James Joyce

(1882, Dublin, Írország–1941, Zürich, Svájc)

James Joyce ír elbeszélés- és regényíró volt, aki a késő modernizmus korszakában alkotott. Bár csak rövid ideig élt szülőhazájában, mielőtt beutazta volna a világot, történetei mindig Írországban játszódnak, és a karaktereihez is mindig ír emberek adták az ihletet. Ez az Ifjúkori önarckép és a Dublini emberek című műveiben figyelhető meg a legjobban. Legnagyobb hatású és legjobb regénye az Ulysses.


F. Scott Fitzgerald

(1896, Saint Paul, USA–1940, Los Angeles, USA)

Francis Scott Fitzgerald az Elveszett nemzedék1 egy másik tagja, amerikai regény- és elbeszélésíró. Őt tartják a Jazz kor2 kulcsfigurájának, aki azért ír, hogy megmutassa a pompát és nyomorúságot, amiben a kor gazdag és kicsapongó társadalma élt. Leghíresebb regényei A nagy Gatsby, Az Édentől messze és a Szépek és átkozottak.


George Orwell

(1903, Motihari, Brit India–1950, London, Nagy-Britannia)

Orwell híres angol regényíró volt, akinek legfontosabb művei, az Állatok farmja és a 1984 a 20. és 21. századi ijesztő politikai és háborús eseményeket írja le, mint például árulást elkövetni azért, hogy valaki hatalmat szerezzen és uralkodhasson az embereken. További fontos regényei a Csavargóként Párizsban, Londonban és a Tragédia Burmában.

Írjon véleményt!

Újdonságaink

Tivadar, a hóember - Pöttöm mesék
Új Akció -37 %
Termékkód: 8560
A Pöttöm mesék sorozat kedves, tanulságos, szórakoztató - színes rajzokkal illusztrált - történetei óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek szólnak. Az..
380 Ft 599 Ft
Nettó ár:380 Ft
Karácsonyi varázslatok
Új Akció -49 %
Termékkód: 8558
Közeledik a karácsony. Ilyenkor mindenki lázasan készülődik. Ám nemcsak a finom ételek, a szépen kitakarított lakás jelzik az ünnepet. A szeretet a fo..
450 Ft 890 Ft
Nettó ár:450 Ft
Ehető karácsonyi díszek
Új Akció -25 %
Termékkód: 8557
Az Ehető karácsonyi díszek olyan finomságokat tartalmaz, melyekkel a fenyőfából igazi, hangulatos karácsonyfát varázsolhatunk. A házilag elkészített d..
400 Ft 530 Ft
Nettó ár:400 Ft
Karácsonyi ötletalbum - finomságok a PennyGirllel!
Új Akció -67 %
Termékkód: 8556
Finom édességek és különleges dekoráció - Neked és a lovadnak. A PennyGirllel a karácsony meghittebb, édesebb és csillogóbb lesz, mint valaha!..
500 Ft 1 500 Ft
Nettó ár:500 Ft
Jöjj el, kedves Télapó!
Új Akció -41 %
Termékkód: 8555
Karácsonnyal, téllel kapcsolatos kis verseket, mondókákat, meséket tartalmaz színes képekkel...
350 Ft 590 Ft
Nettó ár:350 Ft
Ovis kifestő - Jégcsillag mondókákkal
Új Akció -32 %
Termékkód: 8554
Kifestő, melynek minden oldalán egy kis mondóka tartozik a képhez...
400 Ft 590 Ft
Nettó ár:400 Ft
Itt van a Karácsony! - matricás kifestő füzet
Új Akció -24 %
Termékkód: 8553
A 3-6 éveseknek szánt matricás kifestőfüzetben a karácsony legaranyosabb képei elevenednek meg...
190 Ft 250 Ft
Nettó ár:190 Ft
Réni karácsonyi holmijai
Új Akció -24 %
Termékkód: 8552
Réni, a rénszarvas imádja a karácsonyt, és ő maga is szeret apró ajándékokat adni a szeretteinek. Állítsd össze te is Réni karácsonyi meglepetéseit, h..
450 Ft 590 Ft
Nettó ár:450 Ft
Játék a havon - Micimackó
Új Akció -39 %
Termékkód: 8551
Játékos foglalkoztatókönyv a kisebbeknek...
300 Ft 490 Ft
Nettó ár:300 Ft
Kiskarácsony, Nagykarácsony - dalok és versek (Katica könyvek)
Új Akció -30 %
Termékkód: 8549
A karácsonyi ünnepkörhöz köthető gyermekdalok és versek, rövid történetek gyűjteménye...
690 Ft 990 Ft
Nettó ár:690 Ft
A Fül-hegy titka
Új Akció -20 %
Termékkód: 8548
Mi történik azzal a kisfiúval, aki december hatodika éjjelén a világ legcsodálatosabb szánján elszökik a Mikulással? A Föld egy olyan távoli, elhagyat..
2 390 Ft 2 990 Ft
Nettó ár:2 390 Ft
Karácsonyi mesék
Új Akció -35 %
Termékkód: 8547
A mese válogatásban néhány klasszikus és mai mese is a karácsony hangulatához kötődik. Nincs is annál meghittebb dolog, mint amikor a szülő vagy nagys..
1 290 Ft 1 990 Ft
Nettó ár:1 290 Ft
Boldog karácsony - Origami
Új Akció -47 %
Termékkód: 8543
A karácsonyi ünnepekre való készülődés közben a szülőnek is kikapcsolódást jelent, ha a gyermekével közösen hajtogatnak olyan figurákat, amelyek az ün..
690 Ft 1 290 Ft
Nettó ár:690 Ft
Buksi, a játékos kiskutya
Új Akció -25 %
Termékkód: 8542
Buksi, a kiskutya kalandjait követhetjük nyomon, ahogy felfedezi a tanyát, ahol lakik...
590 Ft 790 Ft
Nettó ár:590 Ft
A szeleburdi kiskutya
Új Akció -25 %
Termékkód: 8541
Az állatok gyakran nagyon hasonlítanak a gyerekekre. A szeleburdi kiskutya reggeltől estig rosszalkodik, mégis mindenki szereti...
590 Ft 790 Ft
Nettó ár:590 Ft
A világszép boci
Új Akció -25 %
Termékkód: 8540
Az állatok gyakran nagyon hasonlítanak a gyerekekre. A világszép boci reggeltől estig szépítkezik, mégis mindenki szereti. Ha elolvassátok ezt a könyv..
590 Ft 790 Ft
Nettó ár:590 Ft
Micimackó - Négy évszak - Ősz
Új Akció -50 %
Termékkód: 8539
Micimackó és a barátai meghívnak, hogy töltsd velük a négy évszakot a Százholdas Pagonyban. Minden egyes füzet az évszakra jellemző játékokat mutat be..
350 Ft 699 Ft
Nettó ár:350 Ft
Babanapló - fiú
Új Akció -16 %
Babanapló - lány
Új Akció -16 %
Termékkód: 8537
Ebben a kedves kis könyvben rögzíthetjük a kisbaba fontos pillanatait, eseményeit...
1 390 Ft 1 650 Ft
Nettó ár:1 390 Ft
Erzsébet királyné (Sisi) - Magyar királynék és nagyasszonyok 21. kötete
Új Akció -71 %
Termékkód: 8536
Erzsébet királyné is önálló kötetet kap a sorozatban, nem csak azért, mert kalandos és hosszú élete volt, de azért is, hogy általa kibonthassuk a tize..
500 Ft 1 695 Ft
Nettó ár:500 Ft
BBC HISTORY magazin akciós csomag - 11 szám egyben
Új Akció -77 %
Termékkód: 9892
BBC History magazin - a legjobb világtörténelmi magazin magyar nyelven.A magazin cikkei közérthető stílusban adják közre a népszerű és alig ismert t..
2 300 Ft 9 845 Ft
Nettó ár:2 300 Ft
Barátaink a kutyák ELŐRENDELÉS
Új Akció -45 %
Termékkód: 9891
Ember és a kutya évezredek óta jó barátok, Magyarországon is nagyon sokan kedvelik négylábú kedvenceinket. A kutyákat kedvelő olvasók számára készült ..
1 250 Ft 2 290 Ft
Nettó ár:1 250 Ft
Magyarország állatvilága ELŐRENDELÉS
Új Akció -37 %
Termékkód: 9890
A kalauz Magyarország különböző természeti környezetben előforduló,jellemző emlősállatait,madarait,halait és rovarait mutatja be.A színes képekk..
1 250 Ft 1 990 Ft
Nettó ár:1 250 Ft
BBC History világtörténelmi magazin 9/8 - Csernobil
Új Akció -72 %
Termékkód: 8535
BBC History a legjobb világtörténelmi magazin magyar nyelven.2019. augusztus IX. évfolyam, 8. számA magazin cikkei közérthető stílusban adják közre a ..
250 Ft 895 Ft
Nettó ár:250 Ft
BBC History világtörténelmi magazin 9/9 - Szent István öröksége
Új Akció -72 %
Termékkód: 8534
BBC History a legjobb világtörténelmi magazin magyar nyelven.2019. szeptember IX. évfolyam, 9. számA magazin cikkei közérthető stílusban adják közre a..
250 Ft 895 Ft
Nettó ár:250 Ft
BBC History világtörténelmi magazin 9/10 - A Don-kanyar
Új Akció -72 %
Termékkód: 8533
BBC History a legjobb világtörténelmi magazin magyar nyelven.2019. október IX. évfolyam, 10. számA magazin cikkei közérthető stílusban adják közre a n..
250 Ft 895 Ft
Nettó ár:250 Ft
BBC History világtörténelmi magazin 9/12 - Magyarok és vikingek
Új Akció -72 %
Termékkód: 8532
BBC History a legjobb világtörténelmi magazin magyar nyelven.2019. február IX. évfolyam, 12. számA magazin cikkei közérthető stílusban adják közre a n..
250 Ft 895 Ft
Nettó ár:250 Ft
BBC History világtörténelmi magazin 10/1 - A magyar nagyhatalom
Új Akció -72 %
Termékkód: 8531
BBC History a legjobb világtörténelmi magazin magyar nyelven.2020. február X. évfolyam, 1. számA magazin cikkei közérthető stílusban adják közre a nép..
250 Ft 895 Ft
Nettó ár:250 Ft
BBC History világtörténelmi magazin 10/2 - Budapest ostroma
Új Akció -72 %
Termékkód: 8530
BBC History a legjobb világtörténelmi magazin magyar nyelven.2020. február X. évfolyam, 2. számA magazin cikkei közérthető stílusban adják közre a nép..
250 Ft 895 Ft
Nettó ár:250 Ft
BBC History világtörténelmi magazin 10/3 - Járvány! Járvány! - A Biblia korától századunkig
Új Akció -72 %
Termékkód: 8529
BBC History a legjobb világtörténelmi magazin magyar nyelven.2020. március X. évfolyam, 3. számA magazin cikkei közérthető stílusban adják közre a nép..
250 Ft 895 Ft
Nettó ár:250 Ft
BBC History világtörténelmi magazin 9/11 - A pesti lányok
Új Akció -72 %
Termékkód: 8528
BBC History a legjobb világtörténelmi magazin magyar nyelven.2019. november  IX. évfolyam, 11. számA magazin cikkei közérthető stílusban adják kö..
250 Ft 895 Ft
Nettó ár:250 Ft
BBC History világtörténelmi magazin 9/7 - Az elit alakulat
Új Akció -72 %
Termékkód: 8527
BBC History a legjobb világtörténelmi magazin magyar nyelven.2019. július. évfolyam, 7. számA magazin cikkei közérthető stílusban adják közre a népsze..
250 Ft 895 Ft
Nettó ár:250 Ft
Óh, azok a csodálatos lovak
Új Akció -35 %
A csodálatos hóember és más mesék (Elektra)
Új Akció -35 %
Termékkód: 8525
A klasszikus orosz gyerekkönyv illusztrációk és a kedves mesék teszik élvezetessé a mesekönyvet,mely három karácsonyi illetve téli mesét tartalmaz.A b..
1 290 Ft 1 990 Ft
Nettó ár:1 290 Ft
Pöttöm Panna és más mesék (Elektra)
Új Akció -35 %
Termékkód: 8524
Mariola Budek,lengyel illusztrátor gyönyörű rajzaival elevenedik meg Pöttöm Panna meséjének rövidített változata,valamint Csipkerózsika és a Vadhattyú..
1 290 Ft 1 990 Ft
Nettó ár:1 290 Ft
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.